bezár
 

film

2021. 04. 26.
Az Át a határon nyerte az idei EFA Fiatal Közönség Díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Át a határon nyerte az idei EFA Fiatal Közönség Díjat Az Át a határon című film nyerte az idei European Film Academy (EFA) Fiatal Közönség Díjat vasárnap. Az elismerést 38 ország 3600 fiatal nézője ítélte oda a norvég Johanne Helgeland filmjének - közölte az Európai Filmakadémia hétfőn az MTI-vel.

A koronavírus-járvány miatt a fiatal nézők a Young Audience Award (YAA) honlapján online tekinthették meg a jelölt filmeket. Az ezt követő viták és a szavazás is virtuálisan zajlott.

A jelölteket idén is kétlépcsős eljárásban választották ki: először egy nemzetközi bizottság jelölt 8 filmet a legfrissebb európai termésből, majd a Fiatalok Közönségdíja program egykori, 13-14 éves résztvevőiből álló zsűri választotta ki a végső versenybe kerülő hármat. Az Át a határon mellett a Matteo Garrone rendezte Pinokkió és a Tomm Moore és Ross Stewart rendezte Farkasjárók című került a döntőbe.

Mint írják, a félórás díjátadó ünnepséget ezúttal is a korábbi zsűritag, Ivana Noa vezette, és a ceremónia élőben követhető volt a yaa.europeanfilmawards.eu honlapon, ahol a későbbiekben is megtekinthető.

Johanne Helgeland rendező köszönetet mondott az Európai Filmakadémiának, a fiatal nézőknek, valamint a film valamennyi munkatársának. Egyúttal gratulált a többi jelöltnek, majd hozzátette: "Mindhárom film azt bizonyítja, hogy a gyermekeknek készült filmekben szükség van az együttérzésre - Ti vagytok a jövőnk!"

Az EFA Fiatal Közönség Díjat az Európai Filmakadémia és az EFA Productions közösen szervezi a Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) támogatásával. A helyi eseményeket a nemzeti partnerek valósítják meg - áll az összegzésben.

Fotó: https://www.imdb.com/title/tt9348848/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Haspel Adrienne-nel, az Egyesült Államokban dolgozó magyar vágóval alkotói módszerről, hatásokról, amerikai tapasztalatokról
David France: Isten hozott Csecsenföldön
Podcast-történet és ajánló a hazai, kulturális csatornákról

Más művészeti ágakról

A teremtés koronája – Karanténantológia. Szerkesztette Cserna-Szabó András és Darida Benedek. Helikon kiadó, 2020.
színház

Drámapedagógia tabutémák körül Drámapedagógia tabutémák körül
Az Orlai Produkciós Iroda közösségi színházi játéka
Gondolatok a Cirkuszi Világnap délutánján


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés