bezár
 

zene

2021. 04. 28.
Előre nem látható következmények
A MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekar koncertje
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Előre nem látható következmények A MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekar május 2-án 18:00-tól online koncerttel készül a kortárs zene szerelmeseinek – olvasható a Facebookon.

A MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekart a Bécsi Zeneakadémia volt hallgatói alapították 2007-ben. A zenekar a koncerteket összművészeti alkotásként fogja fel, és mai zeneszerzőkkel való együttműködése mellett gondozza a 20. századi közép-európai zenei tradíció egészét, valamint a historikus repertoár mai zenére vonatkozó részét. Ciklusba rendezett és egyedi koncertjeivel a MIKAMO Bécs, Pozsony, Budapest és a széles értelemben vett Közép-Európa meghatározó koncerttermeiben lép fel.

A két kortárszenei kolosszus, Eötvös és Ligeti művei mellett két fiatal magyar zeneszerző darabjának ősbemutatója is elhangzik. Tornyai Péter darabja a húrok szimfoniája, zenei installáció 20 hangszer 80 húrjára. Ajtony Csaba darabja pedig Dragomán György Hallod, te gyáva asztalos? novellájára készült, szóló énekhangra és ensemble-re.

Az előadás ingyenesen megtekinthető a Sonus Alapítvány Facebook-oldalán, valamint a Budapest Music Center Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. 

A részletekért és a teljes műsorért látogasson el ide

Négyzetes kép a leadben: Sonus Foundation © Sín Olivér

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés