bezár
 

art&design

2021. 05. 22.
Szombaton nyílik a szegedi Nyári Tárlat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombaton nyílik a szegedi Nyári Tárlat A hazai kortárs képzőművészet meghatározó alakjainak műveivel szombaton nyílik a negyvenegyedik Nyári Tárlat, a kiállítás anyagát idén a járványhelyzet miatt online tekintheti meg a közönség - tájékoztatta Izsák Bernadett sajtóreferens pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint az idei Nyári Tárlatot a szokásosnál is nagyobb érdeklődés övezte, csaknem hatszáz alkotó adott be művet a képzőművészeti seregszemle zsűrizésére.

Nátyi Róbert, a kiállítást szervező Regionális Összművészeti Központ (REÖK) vezető kurátora elmondta: az utóbbi évek egyik legsokszínűbb tárlata állt össze a meghívott művészek munkáival együtt. Így a termekben mások mellett Aknay János, Sinkó István, Sejben Lajos, Végh András, Mata Attila, Drabik István, Váli Dezső, Popovics Lőrinc, Czene Márta, Verebics Kati, Kántor Ágnes és Vojnich Erzsébet alkotásai is megtekinthetők.

A tavalyi nagysikerű virtuális Táblaképfestészeti Biennále után idén a Nyári Tárlatot is online láthatják a nézők, így még szélesebb körhöz juthatnak el a bemutatott kortárs művek. A tizenhét különleges 3D-s terem a REÖK kiállítótereinek atmoszféráját idézi meg. A virtuális tárlat linkje a központ weboldalán érhető el.

Az első Nyári Tárlatot Szegeden 1962-ben rendezték meg, majd a nyolcvanas évektől - a Táblaképfestészeti Biennáléval váltakozva - kétévente szervezik meg.

A tárlat mellett nem kell nélkülözniük a REÖK-be látogatóknak a fizikális kiállítást sem, hiszen augusztus végéig látható az épületben Nagy Gábor Munkácsy-díjas festőművész Átkelés című tárlata, mintegy 350 alkotással.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Hölgymenyét Hölgymenyét
Interjú Verebics Kati festővel
art&design

Belevágtam az abszolút bizonytalanba Belevágtam az abszolút bizonytalanba
Interjú Lakner László festőművésszel pályájának alakulásáról, az emigráció körülményeiről és hatásairól, illetve a véletlen találkozásokról
art&design

A magasugrás veszélyei A magasugrás veszélyei
Kritika a Standby szabadtéri kiállításról
art&design

Életem története Életem története
Gát János: Csillapíthatatlanul szomjazzák a végtelent – Beszélgetések Reigl Judittal – egy festő (ön)életrajza, Corvina Kiadó, 2020.

Más művészeti ágakról

irodalom

Két napig a test körül Két napig a test körül
A Test-symposium – Irodalom, elmélet és kritika című konferenciáról
Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés