bezár
 

színház

2021. 05. 25.
Szerdától DESZK@ Digital
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 26-án kezdődik a DESZK@ Digital. A Csokonai Színház kortárs drámákat felvonultató tavaszi fesztiválja rendhagyó módon olyan színházi produkciókkal várja a közönséget, amelyek a járványhelyzetben eleve digitális platformra készültek vagy arra adaptálódtak.

A szervezők olyan előadásokat válogattak a május 26-tól 29-ig tartó eseményre, amelyek különböző módokon járják be a digitális és az online tér adta kreatív lehetőségeket. A digitális produkciókat óriás kivetítőkön nézhetik meg az érdeklődők a Nagyerdei Stadion füvén, ezért lett a „Fűre lépni szabad! a DESZK@ Digital jelmondata. A szervezők kertszínházba hívják a DESZKA rajongóit, babzsákokra, székekre, plédekre telepedve, a társulatok személyes jelenléte nélkül teremtve színházi miliőt a szabad ég alatt. Rossz időjárás esetén szintén a Stadionban, fedett helyen zajlanak majd a programok.

Szkéné színház

Május 26-án este a Csokonai Színház Hamletjével veszi kezdetét a fesztivál. A rendhagyó DESZKA-ra, a digitális produkciók között meghívást kapott az Örkény István Színház Kiváló dolgozók című előadása, a Trafó produkciója, a Levél Anyámhoz, amelyben Fekete Ádám író-rendező saját képernyőjét osztja meg a nézőkkel, a Nagyváradi Szigligeti Színház Y című ifjúsági előadása, valamint a k2 Színház abszurd és melankolikus bemutatója, a Búcsúkoncert is.

A DESZKA szakmai programjának fontos pillére a Színházi Dramaturgok Céhe által szervezett, Nyílt Fórum elnevezésű drámafejlesztési program. A Nyílt Fórum keretében hat fiatal kortárs magyar drámaírót lát vendégül a DESZK@ DigitalBognár Pétert, Dóka Pétert, Lesi Zoltánt, Maros Andrást, O. Horváth Sárit és Szilágyi Eszter Annát.

A fesztivál május 27-e és 29-e között minden este szakmai beszélgetéssel zárul a Nagyerdei Stadionban.

Jegyek a Csokonai Színház jegypénztárában válthatók. A napijegyek ára 3500 Ft., míg a három napra szóló jegyeké 9500 Ft.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben
színház

HöKöm Project: Wándör Wumen és Szupermen

Más művészeti ágakról

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés