bezár
 

színház

2021. 05. 25.
Szerdától DESZK@ Digital
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Május 26-án kezdődik a DESZK@ Digital. A Csokonai Színház kortárs drámákat felvonultató tavaszi fesztiválja rendhagyó módon olyan színházi produkciókkal várja a közönséget, amelyek a járványhelyzetben eleve digitális platformra készültek vagy arra adaptálódtak.

A szervezők olyan előadásokat válogattak a május 26-tól 29-ig tartó eseményre, amelyek különböző módokon járják be a digitális és az online tér adta kreatív lehetőségeket. A digitális produkciókat óriás kivetítőkön nézhetik meg az érdeklődők a Nagyerdei Stadion füvén, ezért lett a „Fűre lépni szabad! a DESZK@ Digital jelmondata. A szervezők kertszínházba hívják a DESZKA rajongóit, babzsákokra, székekre, plédekre telepedve, a társulatok személyes jelenléte nélkül teremtve színházi miliőt a szabad ég alatt. Rossz időjárás esetén szintén a Stadionban, fedett helyen zajlanak majd a programok.

Szkéné színház

Május 26-án este a Csokonai Színház Hamletjével veszi kezdetét a fesztivál. A rendhagyó DESZKA-ra, a digitális produkciók között meghívást kapott az Örkény István Színház Kiváló dolgozók című előadása, a Trafó produkciója, a Levél Anyámhoz, amelyben Fekete Ádám író-rendező saját képernyőjét osztja meg a nézőkkel, a Nagyváradi Szigligeti Színház Y című ifjúsági előadása, valamint a k2 Színház abszurd és melankolikus bemutatója, a Búcsúkoncert is.

A DESZKA szakmai programjának fontos pillére a Színházi Dramaturgok Céhe által szervezett, Nyílt Fórum elnevezésű drámafejlesztési program. A Nyílt Fórum keretében hat fiatal kortárs magyar drámaírót lát vendégül a DESZK@ DigitalBognár Pétert, Dóka Pétert, Lesi Zoltánt, Maros Andrást, O. Horváth Sárit és Szilágyi Eszter Annát.

A fesztivál május 27-e és 29-e között minden este szakmai beszélgetéssel zárul a Nagyerdei Stadionban.

Jegyek a Csokonai Színház jegypénztárában válthatók. A napijegyek ára 3500 Ft., míg a három napra szóló jegyeké 9500 Ft.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Sok hűhó bántó vágyakért Sok hűhó bántó vágyakért
Lieberman és Álmodj rólam, Demetrius a Shakespeare/37 sorozatban
színház

Szív-e vért egy gumidenevér, avagy kalickákba zárt szülők Szív-e vért egy gumidenevér, avagy kalickákba zárt szülők
Tóth Krisztina Denevér című drámája Dicső Dániel rendezésében
Interjú Réti Iringóval, aki bábszínész szakon végzett a Színművészetin, most Berlinben él, de játszott már Debrecenben, Grazban, sőt Palermóban is
színház

Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell
A Szavalóverseny 3. része a Katona K:ortárs-sorozatában

Más művészeti ágakról

irodalom

Két napig a test körül Két napig a test körül
A Test-symposium – Irodalom, elmélet és kritika című konferenciáról
art&design

Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat
Interjú Schwéger Zsófia festőművésszel külföldi felsőoktatásban szerzett tapasztalatokról, kapcsolati háló építéséről és az időbeosztás fontosságáról
Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés