bezár
 

art&design

2021. 06. 03.
Ötvenöt millióért kelt el Keserü Ilona képe
A Virág Judit Galéria kortárs aukcióján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötvenöt millióért kelt el Keserü Ilona képe Ötvenöt millió forintért, az árverés legdrágább tételeként kelt el Keserü Ilona Marilyn és a tenger című festménye a Virág Judit Galéria 5. háború utáni és kortárs aukcióján kedden Budapesten.

A Virág Judit Galéria két részletben tartja tavaszi aukcióját: a kortársak után szerdán klasszikus, 19. és 20. századi magyar festményekre és Zsolnay-kerámiákra lehet licitálni.

Virág Judit galériavezető a keddi kortárs árverés előtt elmondta, soha annyian nem látogattak még aukciós kiállítást a galéria bemutatótermében, mint a tavaszi árverés előtt. Az aukciónak otthont adó Budapest Kongresszusi Központban a szokásosnál kevesebben jelentek meg, Virág Judit elmondása szerint azonban a résztvevők jelentős része online, illetve telefonon licitált.

A 104 tételt felvonultató árverésen elsősorban az élő klasszikusként számon tartott magyar festők nonfiguratív munkái domináltak. A legmagasabb áron leütött tétel Keserü Ilona Marilyn és a tenger című, 1987-ben készült festménye lett, amely 33 millió forintos kikiáltási árról indulva 55 millió forintért kelt el.

Bak Imre Geometrikus kalligráfia I. című képe 24 millió forintról indulva 42 millió leütési árat ért el, de jól szerepelt a festő egy másik munkája is, a Kényes egyensúly című festményért 9 millió forintnál zárult le a licit.

Szintén absztrakt mű Nádler István Gyász III. című képe, melyet 24 millió forintért ütöttek le a 15 millióról indult licit végén. Különleges, taposásos technikával készült alkotással, úgynevezett pedotípiával ért el 20 millió forintos leütési árat Maurer Dóra. Ettől nem sokkal maradt el Lakner László Tükörszáj című olajfestménye sem, amely 19 millió forinton zárt az aukción.

Egyaránt Párizsban teljesedett ki az 1920-as években született Csernus Imre és Fiedler Ferenc pályája, és a keddi aukción munkáik is hasonló áron keltek el. Csernus Aveyron 2. című festményét és Fiedler cím nélküli képét ugyanúgy 13 millió forintért ütötték le.

Az árverés nagy licitcsatákat is hozott. Korga György Évszakok című munkája 600 ezer forintos kikiáltási árról indulva 5 millió forintig jutott, Matzon Frigyes Női akt című márványszobráért 1 milliónál kezdődött és 7 millió forintnál zárult a licit, Hortobágyi Endre Sárga kompozíciója pedig 3 millió forintos kikiáltási áron került az aukcióra, végül pedig 8 millió forintnál ütötték le.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Balatont álmodom, s melléje magamat Balatont álmodom, s melléje magamat
Gondolatok Bodolóczki Linda „Nekem a Balaton” című kiállításának képeiről
art&design

A köztes térben létezni A köztes térben létezni
Interjú Szegedi-Varga Zsuzsannával pályakezdésről, kortársakról és saját projektekről
art&design

Vörös? Vörös! Vörös? Vörös!
Élménybeszámoló a Hegyvidék Galéria „Estély a vörös kertben” című online kiállításáról
art&design

Életem története Életem története
Gát János: Csillapíthatatlanul szomjazzák a végtelent – Beszélgetések Reigl Judittal – egy festő (ön)életrajza, Corvina Kiadó, 2020.

Más művészeti ágakról

színház

Hamlet, Titus és Célkereszt: mai fiatalok Shakespeare-ütközésekben Hamlet, Titus és Célkereszt: mai fiatalok Shakespeare-ütközésekben
A Webszínház Shakespeare/37 sorozata folytatódik
gyerek

Bonyolultak a kamaszok? Bonyolultak a kamaszok?
Négy szerző - négy kamaszregény
gyerek

Hová tűnt Lebegényi Lebéd repülője?
Új, családi Pagony kalandséta indult a kuflikkal
Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés