bezár
 

irodalom

2021. 06. 04.
Határon túli kötődésű produkciókkal indul a nyár az A38 Hajón
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Határon túli kötődésű produkciókkal indul a nyár az A38 Hajón Népzenei motívumok, reggae és ska ritmusok, alter- és pophimnuszok összefonódása irodalmi és képzőművészeti eseményekkel az 1Kárpát-medence Fesztiválon. Palya Bea, a Ladánybene 27, a Sin Seekas, az Estendøn és a Kaukázus zenekar nevével fémjelzett 1K Fesztivál 2021-ben is a magyar kultúra sokszínűségét ünnepli a nemzeti összetartozás napja alkalmából az A38 Hajó fedélzetén. Június 2. és 9. között számos határon túli vonatkozású összművészeti kollaboratív produkció várja a közönséget a koncertteremben és a kiállítótérben.

Az 1K Fesztivál programjai tavaly novemberben zárt ajtók mögött valósultak meg, az idei zenei programok azonban az aktuális magyar közlöny szabályai szerint a már védettségi igazolvánnyal rendelkező közönség számára is látogathatók. Június 2-án a kárpátaljai kötődésű, az irodalmat és popkultúrát játékosan összekapcsoló Kávészünet indítja a programsorozatot a Magna Cum Laude frontemberével, Mező Misivel. Az előadók egymás repertoárját formálják saját hangzásvilágukra, az akusztikus megoldások mellett elektronikus motívumokra is számíthatunk. Június 3-án Ferenczi György és a Rackajam a magyar folkot és a rock ‘n’ rollt ötvözi műsorában, előtte az erdélyi-budapesti Loyal Apples’ Club forrósítja a színpadot. Az Orrteraszon a nyári hangulatot Azteca alapozza meg a Fine Selection szervezésében.

Június 4-én lírai power poppal indít a Gorlo Volka a Kiállítótérben, majd a fesztivál visszatérőiként dinamikus dalaival érkezik a farnadi székhelyű Estendøn. A Koncertteremben a hazai reggae emblematikus formációja, a Ladánybene 27 zenekar lép fel, előttük pedig a vajdasági Sin Seekas vendégelőadók társaságában pörgeti fel a fordulatszámot funk, ska és reggae elemekkel.

Sin Seekas, Ladánybene 27 - június 4.

Június 5-én az erdélyi FUNKorporation alapozza meg a hangulatot garage rock és balkan pop elemekkel, majd a Premecz Mátyás Organ Trio-tól hallhatunk Kéknyúl dalokat instrumentális formában. A hetet egy nem mindennapi cover sessionnel zárja a Kaukázus zenekar és Palya Bea zenél Gablyasz Péter zeneszerző társaságában: a saját dalaik mellett Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi és Jóvilágvan számok is felcsendülnek.

A két éve májusban indult zenei-irodalmi crossover sorozat bónuszestekkel egészíti ki a fesztiválprogramot: a slammereket és a rappereket összefogó Beatz x Poe’s spoken word est, a szárnypróbálgató zenekarokat és irodalmárokat bemutató Deck, valamint Müller Péter Sziámi új sorozata a Dalműhely várja a közönséget a kiállítótérben. Müller Péter Sziámi Dalműhelye mellett György Ádám, Vass Csaba és Csinta Áron slammerek szövegelnek június 3-án. A fiatal tehetségeket felkaroló Deck az A38 Hajón Kemenes Henriette és Ozsváth Zsuzsa költők, valamint a Bad Acrobats zenekar számára biztosít ugródeszkát június 6-án. A Deck házigazdái különkiadással is készülnek a fesztivál alkalmából: Jaskó Bálint és Fehér Dániel színészek moderátori szerepből a reflektorfénybe kerülnek az Our Last Drop együttes társaságában. A fesztivál június 9-én Szigeti Tamás kiállításmegnyitójával zárul.

Fesztiválprogram

A programváltoztatás jogát fenntartják. Részletes program, további információk, fotók, galériák, és jegyvásárlás az A38 Hajó oldalán, interjúk, hírek, premierek az A38 Hajó blogján találhatók. 

Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A Koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégek az A38 Hajó Orrteraszán gyújthatnak rá. Az 1Kárpát-medence Fesztivált az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően, limitált létszámmal tartják meg. A rendezvény védettségi igazolvány felmutatásával látogatható. A fesztivál a Nemzeti Kulturális Alap és a Petőfi Irodalmi Ügynökség támogatásával valósul meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához
Weber Kristóf Keringő című regényének bemutatója

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés