bezár
 

színház

2021. 06. 06.
A Kék róka című produkcióval kezdi turnéját a Déryné Társulat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kék róka című produkcióval kezdi turnéját a Déryné Társulat Egy szenvedélyektől fűtött új produkcióval, a Kék rókával indul turnéra pénteken a Déryné Társulat.

A János vitéz és a Déryné Program zászlóshajójaként is emlegetett Déryné ifjasszony című előadások után egy újabb Herczeg Ferenc-színművel gazdagodott a repertoár.

Szkéné színház

A több mint száz előadásból álló 2021-es turné első állomása Sitke, júniusban 15, valamint a teljes nyári szezonban 32 településre látogat el a társulat.

A  féléves kényszerpihenőt követően a Déryné Társulat is folytathatja misszióját: Sitke után júniusban Hedrehely, Sümeg, Rétság, Dunapataj, Halmaj, Panyola, Bonyhád, Mátészalka, Kisvárda, Budapest, Kisújszállás, Nádasd, Szarvas és Fehérgyarmat következik. Kisvárda különösen fontos állomás lesz, hiszen a Vidnyánszky Attila által rendezett Déryné ifjasszony című előadás meghívást kapott a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljára mint nyitóelőadás.

A május 28-án bemutatott Kék róka című produkciót júniusban kilenc alkalommal játsszák. Herczeg Ferenc színművét Szabó Sebestyén László állítja színpadra. A szerelmi sokszög-történetet az egyes szereplők szemszögéből láttatja.

A társulat erre az évre még két premiert tervez. Július 5-én Tóth Ede A falu rossza című darabját Mészáros Tibor rendezésében mutatják be, december 10-i premierrel pedig Weöres Sándor Holdbeli csónakos című művét viszik színre. A turné fontos részét adják az Erzsébet-táborokban, a Kárpát-medence területéről érkező, hátrányos helyzetű gyermekeknek tartott előadások. Öt produkciót összesen 24 alkalommal játszanak Zánkán és Fonyódligeten. "Összesen 12 720, 10-14 év közötti kiskamasz láthatja az előadásokat és ismerkedhet meg a színház élményével".

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Kísérletek társadalmi célú színházra Kísérletek társadalmi célú színházra
Farkas Atillával, a Horizont Alkotócsoport egyik alapítójával beszélgettünk
színház

Gondoljuk újra: minden jó, ha Shakespeare jó? Gondoljuk újra: minden jó, ha Shakespeare jó?
Shakespeare/37 a Webszínházban, 1. rész
Interjú Réti Iringóval, aki bábszínész szakon végzett a Színművészetin, most Berlinben él, de játszott már Debrecenben, Grazban, sőt Palermóban is
színház

Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell
A Szavalóverseny 3. része a Katona K:ortárs-sorozatában

Más művészeti ágakról

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
A Margó Fesztivál záró napja
irodalom

Hagyományt teremteni a testkutatásban Hagyományt teremteni a testkutatásban
Interjú Mosza Diánával, a Test-symposium című konferencia főszervezéjével


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés