bezár
 

zene

2021. 07. 01.
A Kerekes Band és a Dalinda közös akusztikus koncertje a Fonóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kerekes Band és a Dalinda közös akusztikus koncertje a Fonóban A két zenekar július 17-én 20 órától kezdődő közös műsora egyszeri és megismételhetetlen eseménye a Fonó Budai Zeneháznak. 

A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band (Fehér Zsombor - furulya, ének; Námor Csaba - koboz; Csarnó Ákos - brácsa, vokál; Sohajda Péter - basszusgitár, vokál; Fehér Viktor - dob, vokál) útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. Ezalatt a több mint két évtized alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren. A moldvai zene pulzálását idéző tempó kiegészülve a riffközpontú furulya és koboz témákkal, másnéven Ethno Funk. A kezdetektől kísérletező ötösfogat hangzása azonban legalább annyira ered a rockzenéből, mint a hagyományos pásztorzenéből. Nemrég megjelent Water és hamarosan megjelenő Fire című lemezükön azonban visszatértek az akusztikus hangzáshoz: elhagyva az erősítőket, effekteket, elektronikát. Most a Dalinda énektrióval közösen egy olyan különleges élménnyel készülnek, ahol acapella és az instrumentális zene jól kiegészíti egymást.

Kerekes Band. Forrás: a zenekar Facebook-oldala

A Dalinda énekegyüttes (Tímár Sára, Paár Júlia, Nádasdy Fanni) közös zenei anyanyelve a magyar autentikus népdaléneklés hagyományain alapszik. Tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi Ének szakán kezdtek el együtt dolgozni számos autentikus és világzenei produkcióban. Az elmúlt évek közös munkája érlelte ki műsorukat, melyben az egyszólamú autentikus népdalok mellett megjelenik a többszólamúság és a modernebb hangzások is. A együttes 2015 óta koncertezik és azóta lehetőségük volt fellépni a legnevesebb magyarországi koncerttermekben. 

Dalinda. Forrás: az együttes Facebook-oldala

A koncert látogatása érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges.

Jegyek és további információk a Fonó Budai Zeneház honlapján

A négyzetes képen a Kerekes Band látható. Forrás: a zenekar Facebook-oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

lemezismertető
zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
A zenei paródia esztétikai problémái a 18. századi vokális zenében

Más művészeti ágakról

art&design

Traumapanoráma Traumapanoráma
Lázár Kristóf: You can’t take another ache inside your body című kiállításának megnyitóbeszéde
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Addig jó, amíg van hova tekintenünk felfelé Addig jó, amíg van hova tekintenünk felfelé
Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon
irodalom

Termőtestek Termőtestek
Sepsi László regényrészlete a Prae spekulatív fikció témájú számából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés