bezár
 

film

2021. 07. 09.
Kert- és autósmozik támogatására írt ki pályázatot az NKA
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kert- és autósmozik támogatására írt ki pályázatot az NKA Kert- és autósmozik támogatására és létrehozására írt ki pályázatot a Nemzeti Kulturális Alap (NKA), augusztus 9-ig lehet jelentkezni.

Az NKA MTI-hez elküldött tájékoztatása szerint a szervezet Filmművészet Kollégiuma és az Összművészeti Programok Kollégiuma közös felhívásának célja a meglévő szabadtéri, kert- és autósmozik támogatása, valamint újak létrehozása. A 60 millió forint keretösszegű pályázatra magánszemélyek, valamint kert- és autósmozik üzemeltetői jelentkezhetnek. Az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás maximális összege 3 millió forint.

Az elbírálásnál fontos szerepet kap a vállalt szolgáltatás minősége, kulturális értéke. Feltétel, hogy a mozikban minimum 50 százalékos arányban magyar filmeket kell bemutatni. Előnyben részesülnek azok, akik 2021 előtt még nem üzemeltettek kert- vagy autósmozit.

A pályázati kiírás az NKA honlapján érhető el.

A tájékoztató szerint Bús Balázs, az NKA alelnöke az egyik legfőbb feladatnak tartja, hogy a járványt követően minél több helyen helyreálljanak a közösségi élethez és a közösségteremtéshez fontos eszközök, körülmények.

„Úgy vélem, a közösségépítő programoknak is az a legfőbb célja, hogy újra élvezhessük egymás társaságát, de a világjárványt követően nehezen múlnak el félelmeink a zárt tértől” - hívja fel a figyelmet Bús Balázs, aki szerint a családias hangulatú kertmozik kiváló terepei annak, hogy az emberi kapcsolatok újra személyes formát öltsenek és kilépjenek az elmúlt időszak virtuális világából.  

„Hiszem, hogy a kiírt támogatásainknak köszönhetően újrateremthetjük a közösségi mozizás már elfelejtett formáit és minél több helyen nyílnak meg a kertek a moziknak is” - jelentette ki.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

John Krasinski: Hang nélkül 2.
Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!
Viktor Kosakovskiy: Gunda
Emerald Fennell: Ígéretes fiatal nő

Más művészeti ágakról

irodalom

A könyvtáraktól a bosszúpornóig A könyvtáraktól a bosszúpornóig
A Gombaszögi Nyári Tábor irodalmi sátrának programjairól
Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
színház

A színházi nevelés felelőssége A színházi nevelés felelőssége
Ahogy teccik a Gyulai Shakespeare Fesztiválon
Rómeó-misszió avagy Rómeó és Júlia a Kaposvári Egyetem harmadéves színész osztálya előadásában Gyulán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés