bezár
 

zene

2021. 07. 18.
Gáspár Károly Trió a Fonó Teraszon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gáspár Károly Trió a Fonó Teraszon Gáspár Károly zongorista a hazai jazz élet egyik meghatározó szereplője. Sokrétű zenei tevékenysége mellett a Karc FM szerkesztő-műsorvezetője, a JazzMa.hu kritikai rovatvezetője. Triójával saját kompozíciókat és jazz standard-eket egyaránt műsoron tartanak. Zenéjükre jellemző, hogy friss és előremutató, romantikus és esztetizáló, ugyan akkor tiszteletben tartja a mainstream jazz hagyományait.

A JazzMa.hu olvasói szavazatai alapján „Az év lemeze”-díjat nyerte el a „The Outsider”című albuma. 2019-ben pedig Fonogram-díjra jelölték. Gáspár Károly a JazzMa.hu 2019-es Szerkesztőségi Szavazólistáján „Az év zongoristája”-díjat nyerte el, a Fesztivál- és Koncertszervezői Szavazólistán a „Salvation” (második albumuk) „Az év lemeze”, a Gáspár Károly Trió pedig „ Az év együttese” lett. 2020-ban Fonogram-díjra jelölték a „Salvation”-t. 2020-as JazzMa.hu Olvasói Szavazólista, „Az év zongoristája”-díj: Oláh Kálmán és Gáspár Károly

Közreműködik:
Gáspár Károly - zongora
Csuhaj-Barna Tibor - bőgő
Varga Bendegúz - dob

A belépés ingyenes.

Főkép forrása: fono.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés