bezár
 

art&design

2021. 09. 01.
Hároméves szünet után ismét megnyílik a híres londoni Courtauld Galéria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hároméves szünet után ismét megnyílik a híres londoni Courtauld Galéria Hároméves szünet után ismét megnyílik az impresszionista gyűjteményéről híres londoni Courtauld Galéria, ahol a Courtauld Institute of Art – a Londoni Egyetem önálló művészettörténeti tanulmányokkal foglalkozó gyűjteménye található.

A galériába olyan hosszú időre kölcsönadott műalkotások térnek vissza, mint Renoir A páholy című képe, Van Gogh Önarckép levágott füllel című festménye és Seurat Magát púderező fiatal nő című alkotása. De nyolc Cézanne-festmény is újra látható majd a gyűjteményben.

Ernst Vegelin van Claerbergen, a Courtauld Galéria vezetője elmondta, hogy a galéria teljesen átalakulva, novemberben nyílik meg újra. A nagyszabású felújítás a galéria nagytermét is érintette, amelyben az impresszionista kollekciót helyezik el. A bezárás előtt nyomasztóan ósdi volt már a galéria, a visszatérő képeknek most sokkal korszerűbb környezetet teremtettek. A galériát tetőtől talpig átalakították: például az egykori mosdó, biztonsági iroda és raktár helyén most a középkori és kora reneszánsz galéria lesz.

A felújításnak köszönhetően kerekesszékkel is megközelíthető a főbejárat, amelyet meg is nagyobbítottak. Új időszaki kiállítási tereket is létrehoztak.

A galériát eredetileg csak két évre akarták bezárni, ám a pandémia mellett az is késleltette a nyitást, hogy a felújítási munkálatok közben egy középkori emésztőgödröt találtak a pincében.

A felújítás mintegy 57 millió fontba (23 milliárd forintba) került, de ebben a galéria bezárásával együtt járó számos egyéb költség, például a digitalizáció és egy tanulóközpont létrehozása is szerepelt.

A négyzetes kép forrása: wikimedia.org

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés