bezár
 

art&design

2021. 09. 04.
Csoportos szoborkiállítás a szentendrei ÚjMűhely Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csoportos szoborkiállítás a szentendrei ÚjMűhely Galériában Formák - formarendek címmel a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége (MKISZ) által válogatott absztarkt és figurális kortárs szobrászművészeti alkotásokból nyílik csoportos tárlat pénteken a szentendrei ÚjMűhely Galériában.

A tíz alkotó műveit felvonultató, szeptember 26-ig látható tárlat a kortárs szobrászművészet sokszínűségét jeleníti meg.

A válogatásban a tradicionális anyagok és technikák mellett, mint a bronz vagy a mészkő, természetes anyagokból, például földből készített szobrokat mutatnak be, de egyes alkotások videóinstalláció formájában jelennek meg. Olyan alkotók munkáit láthatja a közönség, akik korábban részt vettek az MKISZ által immár hagyományosan megrendezett szobrászbiennálén.

A kiállító művészek Csurgai Ferenc, Farkas-Pap Éva, Fűkő Béla, Kutasi Tünde, Menasági Péter, Oláh Katalin Kinga, Rabóczky Judit, Szabó Virág, Szanyi Borbála és Várnagy Ildikó.

A Formák - formarendek című kiállítás a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége által szervezett V. Szobrász Biennálé kísérő tárlataként valósul meg.

A tájékoztató idézi Simonffy Mártát, az MKISZ elnökét, a tárlat egyik kurátorát, aki azt írta, hogy a kisplasztika, a formák, a formarendek széles tárházát tárja a látogatók elé a kiállítás, bizonyítva a művész, a művészet hihetetlenül sokszínű kifejezésének tényét, valóságát, térbeli szerepét.

A négyzetes kép forrása: Az esemény meghívója

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mágikus önbeállítás Mágikus önbeállítás
Galántai: 80. Riport a kapcsolati hálóról, A jövő emlékei című kiállításról és az Artpoolról az intézet kurátorával, László Zsuzsával
art&design

Hölgymenyét Hölgymenyét
Interjú Verebics Kati festővel
art&design

Balatont álmodom, s melléje magamat Balatont álmodom, s melléje magamat
Gondolatok Bodolóczki Linda „Nekem a Balaton” című kiállításának képeiről
art&design

A sárga csend kísértete A sárga csend kísértete
A sárga csendről kiállítás: Schein Gábor megnyitó beszéde

Más művészeti ágakról

gyerek

Hátha találunk megoldást Hátha találunk megoldást
Interjú a SQUAD – A banda - drogprevenciós tinimusical író-rendezőjével, Janik Lászlóval
gyerek

Cinemira Fesztivál októberben
A SKAM-sorozat sztárjaival és dupla programmal
A Kiss Llászló +4 pécsi koncertje
gyerek

Együtt bejárni a szövegeket Együtt bejárni a szövegeket
A Pagony Kiadó bemutatta Fenyő D. György legújabb kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés