bezár
 

art&design

2021. 09. 04.
Csoportos szoborkiállítás a szentendrei ÚjMűhely Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csoportos szoborkiállítás a szentendrei ÚjMűhely Galériában Formák - formarendek címmel a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége (MKISZ) által válogatott absztarkt és figurális kortárs szobrászművészeti alkotásokból nyílik csoportos tárlat pénteken a szentendrei ÚjMűhely Galériában.

A tíz alkotó műveit felvonultató, szeptember 26-ig látható tárlat a kortárs szobrászművészet sokszínűségét jeleníti meg.

A válogatásban a tradicionális anyagok és technikák mellett, mint a bronz vagy a mészkő, természetes anyagokból, például földből készített szobrokat mutatnak be, de egyes alkotások videóinstalláció formájában jelennek meg. Olyan alkotók munkáit láthatja a közönség, akik korábban részt vettek az MKISZ által immár hagyományosan megrendezett szobrászbiennálén.

A kiállító művészek Csurgai Ferenc, Farkas-Pap Éva, Fűkő Béla, Kutasi Tünde, Menasági Péter, Oláh Katalin Kinga, Rabóczky Judit, Szabó Virág, Szanyi Borbála és Várnagy Ildikó.

A Formák - formarendek című kiállítás a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége által szervezett V. Szobrász Biennálé kísérő tárlataként valósul meg.

A tájékoztató idézi Simonffy Mártát, az MKISZ elnökét, a tárlat egyik kurátorát, aki azt írta, hogy a kisplasztika, a formák, a formarendek széles tárházát tárja a látogatók elé a kiállítás, bizonyítva a művész, a művészet hihetetlenül sokszínű kifejezésének tényét, valóságát, térbeli szerepét.

A négyzetes kép forrása: Az esemény meghívója

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés