bezár
 

art&design

2021. 09. 10.
Gergye Krisztián táncművész akvarelljeit állítják ki Szentendrén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gergye Krisztián táncművész akvarelljeit állítják ki Szentendrén Gergye Krisztián kortárs táncművész-koreográfus új oldaláról mutatkozik be: akvarelljei és medence-térinstallációja is látható a szentendrei MANK Galériában rendezett önálló kiállításon.

A Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. csütörtöki tájékoztatása szerint misztikummal megtöltött valós és fiktív terek jellennek meg A tér testamentuma című tárlaton, amely október 2-ig tart nyitva.

Gergye Krisztián Trifusz Péterrel közösen tervezett medence-térinstallációja az Ahol a sötétség című szólóelőadás díszletének készült, a monokróm színvilágban tartott akvarellválogatás darabjai pedig a rejtett történeteket és otthagyott érzelmeket rögzítik.

A megfestett medencék, partszakaszok, tetők és enteriőrök eredeti funkciójuktól megfosztva a földön túli világ allegóriáiként léteznek. Gergye Krisztián művészetében nem válnak szét a különböző művészeti ágak, akvarelljein több színpadi utalás érhető tetten.

Gergye Krisztián azt mondta mindig is foglalkoztatták a képzőművészeti alkotásokban rejlő mögöttes tartalmak, a koreográfiáiban gyakran indul ki ilyen sűrű mondanivalójú képekből. Gergye kiemelte művészetében a két terület párhuzamosan jelenik meg. A színpadképet is legtöbbször egyfajta festményként képzeli el, amely képes elemelni a látottakat és tágabb asszociációs keretet megnyitni a nézők előtt.

A tér testamentuma című, szerdán nyílt tárlathoz A tér metamorfózisa címmel performansz is kapcsolódik szeptember 25-én. Gergye Krisztián a produkcióban az idő megállítására tesz kísérletet: egy olyan kihívás elé állítja saját magát, amelyben a kiállítás nyitvatartási idejében egy folyamatos jelenlétet igénylő előadásként is értelmezhető cselekményt hajt végre.

További információ a kiállításról ezen a linken olvasható.

A négyzetes kép forrása: alkotomuveszet.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Az üzemanyag a kreativitás legyen Az üzemanyag a kreativitás legyen
Interjú Szauder Dávid médiaművésszel karrierépítésről, a berlini művészvilágról, online jelenlétről és motivációkról
art&design

A minimalista szobrászattól az amerikai macsókig A minimalista szobrászattól az amerikai macsókig
Bevezetés a land artba – I. rész
art&design

Azt mondom: cirkusz Azt mondom: cirkusz
Szubjektíven CIRCUS FLOW Cirkusz-Művészet-Alkotás Tárlatról, Visegrád, 2021. július 7., Duna Event rendezvényhajó

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Az üzemanyag a kreativitás legyen Az üzemanyag a kreativitás legyen
Interjú Szauder Dávid médiaművésszel karrierépítésről, a berlini művészvilágról, online jelenlétről és motivációkról
Horváth Florencia felolvasóestje a Három Szerb Kávéházban
színház

Sötét bohózat egy lehetséges jövőről Sötét bohózat egy lehetséges jövőről
Pintér Béla és a Vérvörös Törtfehér Méregzöld
gyerek

Életmentő hatlábú Életmentő hatlábú
Kiss Judit Ágnes A csodabogár című könyvéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés