bezár
 

színház

2021. 10. 06.
Két bemutatóval készül a Déryné Társulat a 2021/2022-es évadra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két bemutatóval készül a Déryné Társulat a 2021/2022-es évadra Két zenés produkcióval készül a 2021/2022-es évadra a Déryné Társulat: Weöres Sándor Holdbeli csónakos című művét és Sütő András Balkáni gerle című darabját tűzik műsorra.

"Generációkon átívelő, a ma aktualitásaira is reflektáló, szórakoztató és izgalmas előadások" gazdagítják a repertoárt – olvasható a társulat közleményében.

Szkéné színház

Mint írják, a Déryné Társulat elkötelezte magát amellett, hogy a színház élményét minél több emberhez juttassa el, a városoktól egészen a legkisebb falvakig. Küldetésük fontos része, hogy a művészetet közelebb hozzák a fiatalokhoz.

Weöres Sándor Holdbeli csónakos című művét december 10-én mutatják be Pataki András rendezésében. "Az előadás mesebeli barangolásra hívja a kicsiket és nagyokat" - olvasható a produkció ismertetőjében.

Sütő András Balkáni gerle című művének premierjét 2022. március 27-én tartják. Igaz szerelemről, generációk közt feszülő családi titkokról és régimódi falusi hagyományokról szól a darab. De legfőképpen arról, hogy mennyire nem érdemes mások elvárásai szerint élni az életünket – írják az előadásról.

Berettyán Nándort, az előadás rendezője kiemelte: Sütő András darabja az 1980-as évekbeli Romániában játszódik, mégis túlnő korán. Habár a történet mélyen bele van ágyazva a kor társadalmi közegébe, működési mechanizmusába, Sütő egy kortalan és általános kérdést tesz föl: legyen a körülöttünk lévő világ bármilyen nyomasztó és élhetetlen, szabad-e hazudnunk és csalnunk az egyéni boldogságunk eléréséért?

Mint írják, az előadás különlegessége, hogy egy kamaszlány szűrőjén keresztül szemléljük a család hazugságait, így a darab a fiatalabb korosztály számára ugyanúgy izgalmasnak ígérkezik, mint a felnőtt generációnak.

Négyzetes kép: forrása: www.deryneprogram.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A nagyváradi Tündér Lala A nagyváradi Tündér Lala
Zenés mesejáték felnőtteknek vagy gyerekeknek
színház

Mese kicsiknek és nagyoknak Mese kicsiknek és nagyoknak
Beszélgetés Huzella Júliával a Tíztőlmeséről
színház

Ítélkezés nélkül Ítélkezés nélkül
Az AlkalMáté Trupp Jordán Adél című előadásáról

Más művészeti ágakról

Egy Asztal Elmozdítása című lakáskiállítás margójára
irodalom

Pszt! Az Öreg Banda játszik! Pszt! Az Öreg Banda játszik!
A Margó Fesztiválon mutatták be Kollár-Klemencz László Öreg Banda című regényét
gyerek

A Tejúttól a rózsabogárig A Tejúttól a rózsabogárig
Vadlovak – Hortobágyi mese
art&design

Elköteleződve az arcok felé Elköteleződve az arcok felé
„… félig kép, félig fátyol …” – Gedő Ilka (1921–1985) grafikáiról és a Magyar Nemzeti Galéria legutóbbi kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés