bezár
 

irodalom

2021. 10. 08.
„Mi a vers nektek?” – Konferencia a kortárs magyar líráról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
„Mi a vers nektek?” – Konferencia a kortárs magyar líráról A Pázmány BTK-n működő Modern Líraelméleti és Líratörténeti Kutatócsoport a kortárs magyar líráról rendez konferenciát október 8-9-én. A kétnapos rendezvényen huszonhárom előadás hangzik el, melyek például Borbély Szilárd és Térey János életművének darabjairól is értekeznek. Az előadók között az MTA doktorai, egyetemi oktatók, kutatók és doktori hallgatók is szerepelnek.

A Pázmány BTK-n működő Modern Líraelméleti és Líratörténeti Kutatócsoport a kortárs magyar líráról rendez konferenciát október 8-9-én reggel 9 órai kezdettel. Az előadások helyszíne: Sophianum, Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1. A kétnapos rendezvényen huszonhárom előadás hangzik el, az előadók között az MTA doktorai, egyetemi oktatók, kutatók és doktori hallgatók is szerepelnek.

A konferencián többek között olyan témák jelennek meg, mint például Walter Benjamin német filozófus, irodalomkritikus és József Attila Borbély Szilárd: Berlin - Hamlet című kötetében. Egy teljes előadás középpontjában Térey János Hadrianus Redivivus című verse áll, amelyet vita követ.

Egy másik szekcióban Turczi István, Vörös István, illetve Géczi János művészetéről szólnak majd az előadások, illetve Markó Béla Egy mondat a szabadságról című verseskötetének szociografikus jellegzetességeiről.

A kétnapos konferencia előadói Rakovszky Zsuzsa, Dienes Eszter, Payer Imre, Pilinszky János, Tandori Dezső, Hajas Tibor, Győrffy Ákos, Sirokai Mátyás, Csehy Zoltán, Varró Dániel és Bartók Imre életművének darabjait is tematizálják.

Horváth Kornélia és Osztroluczky Sarolta, a Pázmány BTK Irodalomtudományi Tanszékének oktatói, a konferencia szervezői remélik, hogy a látogatók mélyebb betekintést nyerhetnek majd az irodalom ezen területeibe.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Markó Béla az SZTE-BTK-n
irodalom

Adj, király, katonát! Adj, király, katonát!
Helyzetjel 1.
irodalom

Senki se tenger, mindenki óceán Senki se tenger, mindenki óceán
Irodalmi Diszkó Szegeden

Más művészeti ágakról

színház

Szerzői utasításon innen és túl Szerzői utasításon innen és túl
Beckett Zsótér Sándor rendezésében a Szkénében
art&design

Elköteleződve az arcok felé Elköteleződve az arcok felé
„… félig kép, félig fátyol …” – Gedő Ilka (1921–1985) grafikáiról és a Magyar Nemzeti Galéria legutóbbi kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés