bezár
 

film

2021. 10. 12.
A Pá kis panelom! nyerte a Cinemira ifjúsági filmfesztivál fődíját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Pá kis panelom! nyerte a Cinemira ifjúsági filmfesztivál fődíját Darabos Éva Pá kis panelom! című animációs alkotása nyerte a Cinemira Teen Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztivál fődíját, a legjobb magyar ifjúsági filmnek járó Aranymókus-díjat, a Cinemira pitchfórumának fődíját pedig Felszeghy Ádám Roboék című animációs sorozattervének ítélte a gyerekzsűri - olvasható a szervezők közleményében.

A budapesti Akvárium Klubban a hétvégén megrendezett ifjúsági filmfesztiválon 80 rövidfilmet és 4 nagyjátékfilmet mutattak be a közönségnek.

A MOME-s diplomafilmként készült 8 perces Pá kis panelom!, amely egy panellakását elhagyni kényszerülő fiatal nő belső utazását meséli el, a legjobb rövid animációs film díját is elnyerte. Az animációs kategóriában különdíjat kapott a Tökéletesen beszéled a franciát! című kisfilm, a francia Julie Daravan Chea alkotása.

A legjobb rövidfilm a belga Leonardo van Dijl Stephanie című kisfilmje lett, melynek címszereplője egy 11 éves tornászlány, akire a sikerek egyre nagyobb terhet rónak. A kategória különdíjasa a francia Feketerigók lett, Emma Séméria kisfilmje.

A Cinemira videóversenyének fődíját, azaz a legjobb, gyerekek által készített filmnek járó Junior Aranymókus-díjat Nguyen Le Huyen Amikor című animációja kapta. A verseny zsűrije két különdíjat is odaítélt Czóbi Gergőnek, valamint Bukovszky Jankának, akik Szabadság címmel készítettek kisfilmet adott témára.

A Cinemira pitchfórumának 300 ezer forintos fejlesztési támogatással járó fődíját Felszeghy Ádám Roboék című animációs sorozattervének ítélte a gyerekzsűri, amely innovatív jellege miatt különdíjban részesítette Schnabel Annabella Pulykatojás című, TikTok platformra tervezet sorozatát. Szoboszlay Eszter Én most krokodil vagyok és felfallak című animációs terve nyerte el a közönség kedvencének járó Aranymókus-díjat, valamint a DIGIC Pictures leginnovatívabb filmtervnek járó díját is megkapta.

A Junior Pitch Fórumon első alkalommal mutathatták be filmterveiket kamaszok. A fődíjat Gárdos Máté Vízszintesen lefelé című filmterve nyerte el. Különdíjat kapott Sipos Ábel a Holnap előtt című interaktív sorozattervért, valamint Dévai Máté Róka Ember Gépezet című animációs filmterve. A Squirrel Film különdíját Szirtes Berta és Lakner Dorina sorozatterve kapta. Az Életreszóló szerződés című tervük a közönség kedvencének járó Aranymókus-díjat is elnyerte.

A Cinemira Filmfesztivál október 23-24-én folytatódik a 4-10 éveseknek szóló Cinemira Kids programjaival, amelyek a Millenáris parkban várják a családokat - áll az összegzésben.

Négyzetes kép forrása: https://www.facebook.com/cinemira.kidfilmfestival

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés