bezár
 

art&design

2021. 10. 13.
Túl.../Beyond – Az eredeti művek kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Túl.../Beyond – Az eredeti művek kiállítása Meghosszabbították a Kodály köröndön rendezett „Túl.../Beyond” szabadtéri kiállítást, az eredeti művek egy része pedig az Eötvös10 galériában tekinthető meg október 20. és november 21. között.

Augusztus végén nyílt a Kodály köröndön negyven kortárs fotó- és festőművész munkájából válogatott szabadtéri tárlat Túl…/Beyond címmel. Már a tavalyi Standby kiállítás esetében is felmerült az igény az eredeti munkák bemutatására, így nemcsak meghosszabbították a köröndi kiállítást, hanem párhuzamosan a művek egy részét is megtekinthetővé tették egy hónapon át a közeli Eötvös10 galériájában.

A kiállítás a pandémia utáni helyzetre reflektál; a kurátorok olyan műveket mutatnak be, amelyek reményt keltenek, életerőt, jókedvet, derűt vagy játékos humort sugároznak. Olyan lelki kapaszkodóként szolgáló témákat vetnek fel, mint a természet, a szépség, a család, az emberi kapcsolatok, a földi élvezetek vagy éppen a földön túli tér, a történeti és kulturális hagyomány vagy a transzcendencia. Az alkotások kiemelt motívumai a fény, az élet, a szellem és a kiút szimbólumai.

A festményeket Sturcz János művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Művészettörténeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára, a fotókat pedig Hannawati Raden grafikus társszervező válogatta. A tárlatot Gulyás Gábor esztéta nyitja, az esten Laár András zenél.

Kiállító művészek:
Papageorgiu Andrea // Ázbej Kristóf // Asztalos Zsolt // Baksai József // Bach Máté // Barakonyi Zsombor // Bácsi Róbert László // Cedric af Geijersstam // Gesztelyi Nagy Zsuzsanna // Gordon Eszter // Gömör Tamás // Horváth Katalin Fanni // Jovián György // Kondor Attila // Mayer Éva // Mónus Márton // Patrick Tayler // Révész Anna // Szabó Ábel // Szigeti Tamás // Szikra Ágnes // Verebics Ágnes // Verebics Katalin // Vető Orsolya Lia // 
 

A négyzetes kép forrása: Eötvös10, Vető Orsolya Lia munkája

Túl.../Beyond
A kiállítás október 20. és november 21. között tekinthető meg az Eötvös10 II. emeleti galériájában (202-es terem), minden nap 10:00 és 18:00 között. A kiállítás a helyszínen rendezett programok kivételével díjtalanul látogatható. A megnyitón történő részvétel regisztrációhoz kötött.
Helyszín: Eötvös10 Művelődési Ház • 1067 Budapest, Eötvös u. 10.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés