bezár
 

zene

2021. 10. 15.
Vidovszky-művek a Zeneakadémián
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vidovszky-művek a Zeneakadémián Vidovszky László korai munkái állnak az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál szombati programjának középpontjában a Zeneakadémián.

A Kossuth-díjas Vidovszky László fesztiválon szereplő művei különböző perspektívákból mutatnak rá a zene színpadi természetére. Az 1972-es Autokoncert mintha egy Beckett-dráma záróképe lenne. A darab a nyugati zenekultúra végének kérdését veti fel, s bizonyos értelemben az 1981-es opera, a Nárcisz és Echó is erről szól - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A műsorban közreműködik Szakács Ildikó (szoprán), Kun Ágnes Anna (mezzoszoprán), Ódor Botond (tenor), Hámori Szabolcs (basszbariton), Nagy Péter (zongora), az UMZE Kamaraegyüttes és az Átlátszó Hangok kamarakórus Hollókői Huba vezényletével, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem II. éves prózai színművész osztálya.

A művek között Dargay Marcell tart előadást Bódy Gábor rendező Psyché filmjéhez írt kisérőzenéről, valamint az ezzel szoros kapcsolatban lévő Nárcisz és Echo kamaraoperáról. Utóbbit Nagy Péter István szcenírozásában láthatja a közönség - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A koncert az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

Négyzetes kép forrása: Zeneakadémia

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Beischer-Matyó Tamás válaszol
Interjú Varga Judittal a siker lehetséges jelentéseiről, a zenei egyetemek szerepéről és a női zeneszerzők helyzetéről
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Bali János válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balatoni Sándor válaszol

Más művészeti ágakról

irodalom

Troliszellem Troliszellem
Helyzetjel
irodalom

A türelmi időszakon túl A türelmi időszakon túl
Beszélgetés a Műút megújulásáról
Ridley Scott: A Gucci-ház


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés