bezár
 

zene

2021. 10. 21.
Wortlaute II.
Az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál programja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Wortlaute II. Október 22-én 18:00-as kezdettel Ladik Katalin lép fel performanszával és az Ensemble Mobile: Kovács Lenke (szoprán), Krulik Eszter (hegedű), Baráth Bálint (zongora) ad koncertet a Magyar Zenei Információs Központ és Könyvtárban. Az esemény Wortlaute II. címen az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál része; kurátora Nikolaus Gerszewski – áll a BMC honlapján.

A műsor a következő tételekből áll: Ladik Katalin, Ha múlna e láng; Nikolaus Gerszewski, More Songs on Nothing (részletek) (2018); Christoph Herndler, I SING YOUR NAME – ZOLTÁN JENEY (2020); Jeney Zoltán, Twelve Songs (1983).

A Nikolaus Gerszewski (The Prague Experiment) által összeállított program a kortárs vokális zene széles skálájából merít 1983 és 2020 között.

Mind a négy zeneszerző a saját maga által kialakított kompozíciós eljárásokat alkalmazza, belső szabályokhoz kötve, egyéni céljához orientálva. Esetenként ez olyan saját kialakítású lejegyzési formát is jelent, ami az előadónak meghatározó szerepet ad a zene alakításában. A daraboknál közös, hogy a nyelvi anyag hangzásbeli tulajdonságaira koncentrálnak, ami során a beszédhang zenei hanggá válik.

A programot Ladik Katalin meghívásával tették teljessé, aki ellentétes irányból közelíti meg a területet. A költőnő a nyelvi alapanyagot a vokális expresszivitás felé terjeszti. Performansza a beszélt szó és a zene közötti határterületre vezet, ahol az önálló médiummá szilárdul.

Részletekért és további információért látogasson el ide!

Négyzetes kép a leadben: bmc.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Barta Gergely válaszol
Interjú Optimist Prime-mel és Transibittel
Interjú Káli Gáborral versenyekről, karrierépítésről, zenei együttműködésekről
Háttérinterjú Horváth Zsolttal az igazgatói feladatokról, a zenekarok belső életéről és közösségépítésről

Más művészeti ágakról

építészet

Kiállítótér egy erődben Kiállítótér egy erődben
Egy látogatásra érdemes új célpont
art&design

Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is
Háttérinterjú Szántó András szerzővel és kulturális stratégiai szaktanácsadóval karrierútjáról, a globális művészeti színtérről és a CEE régió nemzetközi láthatóságáról
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Feltartóztathatatlan késztetés hajt Feltartóztathatatlan késztetés hajt
Interjú Varga Judittal a siker lehetséges jelentéseiről, a zenei egyetemek szerepéről és a női zeneszerzők helyzetéről
színház

Ön most Budapestet hallgatja Ön most Budapestet hallgatja
A Jurányi Ház Színház a város kísérleti előadás-sorozatáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés