bezár
 

art&design

2021. 11. 04.
ÖRÖKSÉGVÉDELEM – kiállítás a Vízivárosi Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
ÖRÖKSÉGVÉDELEM – kiállítás a Vízivárosi Galériában Az Altorjai Sándor festőművész hagyatékára, illetve Vörösváry Ákos műgyűjteményére épülő Első Magyar Látványtár ÖRÖKSÉGVÉDELEM címmel rendez kiállítást a Vízivárosi Galériában. A tárlat november 4. és november 25. között tekinthető meg.

Mivel a Látványtár figyelme könnyedén siklik át aranyon, ezüstön és nem reked meg a híresek „olajvásznán”, de megbecsüli az üveg csillogását is, és belefeledkezve pihenteti tekintetét a rozsda gyönyörűségén, meg gyűrött papírok halmán, elárvult fecskefészken, az esettség, a kicsinység, a nyomot hagyó idő ezer jelén, ezért születhetett meg ez a kiállítás talált tárgyakból, Látványtári leletekből, Látványtári kompozíciókból, s a gyűjtemény néhány szerzőjének – Albert Katalin, Altorjai Sándor, Balassa Katalin, Ganczaugh Miklós, Kéri Imre, Nagy Krisztina, O.Papp Gábor, Pátyerkó László, Prutkay Péter, Roskó Gábor, Szemadám György, T. Szabó László művéből, műveiből.

A kiállítást Mélyi József művészettörténész nyitja meg, közreműködik Grencsó István szaxofonon. A tárlatot Vörösváry Ákos rendezte.

A négyzetes kép forrása: Látványtári kompozíció. Zár és kilincs, és tovább nincs, 2019.
Forrás: Első Magyar Látványtár

ÖRÖKSÉGVÉDELEM – kiállításmegnyitó
A megnyitó november 4-én, 18:00-kor kezdődik a Vízivárosi Galériában. A tárlat november 4. és november 25. között látogatható. További információk az esemény Facebook oldalán.
Helyszín: Vízivárosi Galéria • 1027 Budapest, Kapás u. 55.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
art&design

Tetőtér-interjú Koleszár Stellával
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés