bezár
 

irodalom

2021. 11. 10.
Sikerek a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválon
Újabb két rangos díjat hozott el az Eleven Költők Társasága
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Petőfi Kulturális Ügynökség és az Eleven Költők Társasága együttműködéséből született versfilmek és megzenésített versek ezúttal a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválon remekeltek – tudatta a Petőfi Kulturális Ügynökség a prae.hu művészeti portállal.

Immáron 20. alkalommal rendezték meg Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjét, a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivált a kaposvári Csiky Gergely színházban november 2. és 7. között. Az ötnapos megmérettetésre a PKÜ Kárpát-medencei Programigazgatóságával együttműködő Eleven Költők Társasága két kategóriában is nevezett.

Az önmagukat nyitott zenei-irodalmi és filmes műhelyként meghatározó produkció kortárs költők verseiből hoz létre versfilmeket és igényes popzenét a nagyközönség számára. A formáció a versfilm kategóriában a PKÜ KMI12 programjában részt vevő Regős Mátyás Az érchegységbeliek című művét mutatta be, amelyből Horváth András filmszakember, színész, Keleti András, a ColorStar alapítója és a Budapest Bár énekese, valamint a producer Gréger Zsolt készítettek filmet. A fesztivál verszene kategóriájában az Eleven Költők Társasága előadta a KMI12 program költőinek verseiből összeállított koncertjét. Az Eleven Költők Társasága ezzel az anyaggal különdíjat nyert, míg Az érchegységbeliek versfilm elnyerte kategóriája fődíját – ez utóbbi mű idén nyáron, a Mátyás anyja Prágában című versfilmmel közösen, amely Marcsák Gergely verséből készült, a Bujtor István Filmfesztiválon a legjobb alkotóműhelynek járó díjban is részesült.

Eleven Költők Társasága

A 20. Kaleidoszkóp VersFesztivál zsűrijét Bagossy László Csokonai-díjas rendező vezette, tagjai közt Szűcs Katalin Ágnes Jászai Mari-díjas színikritikus, dramaturg, Borbély Sándor Kaleidoszkóp-díjas színművész, Huzella Péter Kossuth-díjas előadóművész és Turczi István Prima Primissima-díjas költő foglalt helyet.

„Nagyon büszkék vagyunk erre az újabb rangos elismerésre és a KMI12 programunkra. Az Eleven Költők Társaságával egyre gyümölcsözőbb a kapcsolat. Ez a díj is bizonyítja, hogy a költészet nem ment ki a divatból, a társművészetek képviselőivel összefogva egyre szélesebb körhöz sikerül eljuttatni a kortárs irodalmat.” – mondta el Szentmártoni János, a Petőfi Kulturális Ügynökség Kárpát-medencei Programigazgatóságának vezetője.

A KMI12 program a Petőfi Kulturális Ügynökség egyik zászlóshajója. A program a Kárpát-medence irodalmára összpontosítva nyolc, szakmailag elismert alkotóra és négy fiatal tehetségre hívja fel a figyelmet, segítve imázsépítésüket, műveik népszerűsítését.

Regős Mátyás: Az érchegységbeliek

Eleven költők Társasága megzenésített versek és versfilmek

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Beszélgetés vége : ( Beszélgetés vége : (
Bódi Péter: Hype, Kalligram, 2021.
Áfra János és Szegedi-Varga Zsuzsanna közös kötetének bemutatója a MERSZ Klubban
irodalom

Egyenlő távolságra mindenkitől Egyenlő távolságra mindenkitől
Berta Ádám: Magamat rajzolom középre, Cser Kiadó, Budapest, 2021.
irodalom

Trigonometrikus egyenletektől az orosz regényig Trigonometrikus egyenletektől az orosz regényig
Szabados Attila felolvasóestjével folytatódott a Kötetlenül sorozat

Más művészeti ágakról

gyerek

Kormos külső, tiszta szív Kormos külső, tiszta szív
Marék Veronika: Kéményseprő Kelemen, Pagony, 2021
Edgar Wright: Utolsó éjszaka a Sohóban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés