bezár
 

irodalom

2021. 11. 14.
Hannibal Lecter fellépése verseskötetben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hannibal Lecter fellépése verseskötetben Hannibal Lecter levelei Clarice Starling ügynökhöz címmel gyűjtötte kötetbe új verseit Farkas Wellmann Endre. Az erdélyi magyar költő, újságíró a filmekből ismert emberevő sorozatgyilkos alakját a mai hétköznapokba helyezte.

"Előző néhány kötetemben Néró, az őrült római császár alakjával foglalkoztam kétezer év távlatából. A bárányok hallgatnak című, harminc évvel ezelőtt bemutatott amerikai thriller két főhősének viszonya lehetőséget adott arra, hogy a jelen morális, lelki, mentális állapotairól próbáljak meg beszélni" - mondta a József Attila-díjas költő az MTI-nek.

Mint kifejtette, a kötethez hozzárendelhető egy kerettörténet, amelyben Hannibal Lecter Baltimore-ból Európába jön, hogy hazalátogasson Litvániába, és közben Lengyelországon és Stockholmon keresztül valahogy Magyarországra érkezik.

"Lecter első levelét már néhány éve publikáltam az Irodalmi Jelen című folyóiratban. Nehezen, lassan dolgozom, de a Térey-ösztöndíj lehetőséget és konkrét célt teremtett számomra egy könyv megírásához" - idézte fel Farkas Wellmann Endre.

A kötetet, amely negyven verset tartalmaz, a költő a közelmúltban elhunyt Térey János és Szőcs Géza emlékének ajánlotta; utóbbi verseiből írta annak idején diplomadolgozatát is a kolozsvári egyetemen.

"Egyfajta kép a világról, miközben a versek a Hannibal-filmek metaforái között lavíroznak és próbálják bizonyos értékek viszonylagosságát körüljárni különböző szemszögekből" - fogalmazott a költő.

A Hannibal Lecter levelei Clarice Starling ügynökhöz című kötet a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. kiadásában jelent meg az Előretolt Helyőrség Íróakadémia programjában.

Kép forrása: lira.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Piros Vera Eltévesztettem drágám című könyvének bemutatója
irodalom

A csengésből a fülkagylódban A csengésből a fülkagylódban
Weeber Luca Borbála volt a Kötetlenül sorozat negyedik vendége
irodalom

Úton lenni boldogság, frontra menni halál Úton lenni boldogság, frontra menni halál
Interjú Fehér Renátóval, a ŠVEJK 100 antológia szerkesztőjével
irodalom

Egy Őrző levele Egy Őrző levele
Csepregi János, Dániel András, Kollár Árpád: Nyuca – bestiárium

Más művészeti ágakról

gyerek

Kormos külső, tiszta szív Kormos külső, tiszta szív
Marék Veronika: Kéményseprő Kelemen, Pagony, 2021
Beszámoló a 11. Frankofón Filmnapok programjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés