bezár
 

irodalom

2021. 11. 16.
Termékeny félreértés – kötetbemutató Budapesten
Áfra János és Szegedi-Varga Zsuzsanna Termékeny félreértés című kötetének bemutatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Termékeny félreértés – kötetbemutató Budapesten A szerzőpáros, Áfra János költő, valamint Szegedi-Varga Zsuzsanna képzőművész személyes jelenlétében mutatják be a Termékeny félreértés című kötetet november 19-én, pénteken a MERSZ Klubban.

A 2020-ban megjelent Termékeny félreértés / Productive Misreadings című kísérleti könyvet (Tillmann J. A. kritikája a prae.hu portálon) a kötet szerzői, Áfra János költő, az Alföld folyóirat szerkesztője, valamint Szegedi-Varga Zsuzsanna képzőművész (interjúnk vele a KSMM-projektben) közösen mutatják be 2021. november 19-én a Mersz Klubban. A beszélgetést Falcsik Mari költő moderálja, a vendégeket 18 órától fogadják, az est programja 19 órától kezdődik.

A többnyelvű, művészetközi kísérletezés eredményét idén egy Los Angeles-i kiállításon is bemutatták. A színes, nagyméretű, a kép-szöveg viszonnyal és a klímakrízissel kapcsolatos kérdéseket is felvető kiadvány az Új Alföld Könyvek sorozat részeként jelent meg a COVID-19 járvány hazai berobbanása előtt, a karantén miatt elmaradt budapesti bemutatót pótolva.

Termékeny félreértés

Szombathy Bálint így ír a kötetről: „(V)ártam már nagyon egy olyan teljesítményre, amely előrelépést mutatna az új nyelvi kiterjesztések felé, s amely a szemléletváltás esélyét hozná el. Kétségem sem volt, hogy ennek a lehetőségét a digitális művészetben rejlő nyelvi távlatokban lehet megtalálni. Most már tudom, 2020-ban immár ez is megtörtént, mégpedig a magyar könyvkiadásban.”

Az esten a kötet verseiből Áfra János olvas fel az Opál Színház fónikus-zenei performansza keretében – ének/hang: Brenner Zoltán, Falussy Mira, Litván Ádám és mások, zene: Kreutz László (e-dob). A műsort Lantos László Tricepsz rendezte.

Helyszín: Mersz Klub, Budapest VIII., Csobánc u. 10.

További információk: https://www.facebook.com/events/375927667649317

A négyzetes kép forrása: Facebook

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés