bezár
 

art&design

2021. 11. 20.
L.S. Lowry-festményért várnak több mint 1,8 millió fontos árat egy árverésen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
L.S. Lowry-festményért várnak több mint 1,8 millió fontos árat egy árverésen Akár 1,8 millió fontért (787 millió forintért) is elkelhet L.S. Lowry (1887-1976) egy festménye a Sotheby's modern brit és ír műalkotásokból rendezett novemberi árverésén Londonban.

A festmény egy aukcióra összegyűlt közönséget ábrázol. Az árverési ház szakértője, Frances Christie szerint Az árverés című kép 1,2-1,8 millió font (525-787 millió forint) közötti áron találhat vevőre.

A november 23-i aukción a művész egy malmot ábrázoló másik képe a szakértők becslése alapján 300-500 ezer fontért (131-218 millió forintért) kelhet el. Lowry sajátos festészeti stílust alakított ki, leginkább az emberi alakokkal, "pálcikaemberekkel" benépesített városi tájképeiről ismert.    

A Manchester és Salford környékén felnőtt Lowry szenvedélyes óragyűjtő volt, és a preraffaelita művészet alkotásait is gyűjtötte, ezért gyakran fordult meg aukciókon - emlékeztetett a BBC News. Az árverésen Henry Moore, Bridget Riley, Samuel Peploe és Jack Butler Yeats alkotásaira is lehet majd licitálni.

A második világháború utáni generáció szobrászai közül William Turnbull és Kenneth Armitage művei és kortárs művészek, köztük Frank Auerbach munkái is megvásárolhatók az aukción.

Négyzetes kép: facebook.com/L.S.Lowry

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Koleszár Stella kiállítása a Kis Présházban (1111 Budapest, Bartók Béla út 44.)
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés