bezár
 

zene

2021. 12. 15.
Csütörtökön és pénteken lesz a Magyar Kórusok Napja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtökön és pénteken lesz a Magyar Kórusok Napja Csütörtökön és pénteken rendezik a Magyar Kórusok Napja országos programsorozatot online és offline - közölte szerdán a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA szerdán az MTI-vel.

Az online műsorfolyamba négy kategóriában lehetett jelentkezni. Kodály Zoltán kórusműveivel vagy Kodály gyűjtötte népdalokkal, adventi/karácsonyi darabokkal, kortárs kóruszenével és az együttes legszívesebben énekelt darabjaival. A felhívásra 61 együttes küldött be videót, a beérkezett felvételeket a KÓTA online műsorfolyamában mutatják be a Facebookon, valamint a műsor utólag megtekinthető lesz a KÓTA YouTube-csatornáján is. A műsorfolyamot beszélgetések színesítik a kórusélet különböző szereplőinek részvételével. A riportokat Bognár László készíti, aki vendégeivel az ifjúsági kórusmunka témakörét járja körül. A KÓTA életmű-beszélgetést készített Párkai István Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar karmesterrel, amelyet pénteken 17 órától mutatnak be. A nagyrendezvényt ebben az évben Debrecen városa és a Hajdú-Bihari Zenei Egyesület fogadta be.

Fellép a Kölcsey Ferenc Gyakorló Általános Iskola Kicsinyek Kórusa (vezényel Vad Péter Zsigmond), a Lautitia Gyermekkar (vezényel Nemes József), a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Vegyeskara (vezényel Gábor Kovács) és a Kodály Kórus Debrecen (vezényel Kocsis-Holper Zoltán). A Magyar Kórusok Napját 1991 óta ünnepli a KÓTA Kodály Zoltán születésnapjához igazodva. Eleinte a Zeneakadémián tartottak hangversenyt, 2017-től a kórusok a saját szervezésű eseményeikkel csatlakozhatnak a sorozathoz, évente pedig egy-egy nagyobb rendezvényt is tartanak valamelyik vidéki nagyvárosban.

A programsorozathoz idén online és hagyományos formában is lehetett csatlakozni.

Négyzetes kép a leadben: a Kodály Zoltán című diafilm részlete

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkkel: Dargay Marcell válaszol
Interjú Várjon Dénessel pályakezdésről, mesterekről, kamarazenéről és marketingről
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Barta Gergely válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Baráth Bálint válaszol

Más művészeti ágakról

Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A komolyzene világában Magyarország világhatalom A komolyzene világában Magyarország világhatalom
Interjú Palojtay János zongoraművésszel a zenei pálya buktatóiról, dilemmáiról, örömeiről
art&design

Táncház, vendégmunkás, indián Táncház, vendégmunkás, indián
Interjú Korniss Péterrel külföldi kiállításokról, sikerekről, változó világunkról és a magyar fotográfia nemzetközi megítéléséről
irodalom

Drámák tollal, vitriollal Drámák tollal, vitriollal
Márton László: Bátor Csikó, Kalligram Kiadó, Budapest, 2021.
színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés