bezár
 

zene

2021. 12. 15.
Csütörtökön és pénteken lesz a Magyar Kórusok Napja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csütörtökön és pénteken lesz a Magyar Kórusok Napja Csütörtökön és pénteken rendezik a Magyar Kórusok Napja országos programsorozatot online és offline - közölte szerdán a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA szerdán az MTI-vel.

Az online műsorfolyamba négy kategóriában lehetett jelentkezni. Kodály Zoltán kórusműveivel vagy Kodály gyűjtötte népdalokkal, adventi/karácsonyi darabokkal, kortárs kóruszenével és az együttes legszívesebben énekelt darabjaival. A felhívásra 61 együttes küldött be videót, a beérkezett felvételeket a KÓTA online műsorfolyamában mutatják be a Facebookon, valamint a műsor utólag megtekinthető lesz a KÓTA YouTube-csatornáján is. A műsorfolyamot beszélgetések színesítik a kórusélet különböző szereplőinek részvételével. A riportokat Bognár László készíti, aki vendégeivel az ifjúsági kórusmunka témakörét járja körül. A KÓTA életmű-beszélgetést készített Párkai István Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar karmesterrel, amelyet pénteken 17 órától mutatnak be. A nagyrendezvényt ebben az évben Debrecen városa és a Hajdú-Bihari Zenei Egyesület fogadta be.

Fellép a Kölcsey Ferenc Gyakorló Általános Iskola Kicsinyek Kórusa (vezényel Vad Péter Zsigmond), a Lautitia Gyermekkar (vezényel Nemes József), a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Vegyeskara (vezényel Gábor Kovács) és a Kodály Kórus Debrecen (vezényel Kocsis-Holper Zoltán). A Magyar Kórusok Napját 1991 óta ünnepli a KÓTA Kodály Zoltán születésnapjához igazodva. Eleinte a Zeneakadémián tartottak hangversenyt, 2017-től a kórusok a saját szervezésű eseményeikkel csatlakozhatnak a sorozathoz, évente pedig egy-egy nagyobb rendezvényt is tartanak valamelyik vidéki nagyvárosban.

A programsorozathoz idén online és hagyományos formában is lehetett csatlakozni.

Négyzetes kép a leadben: a Kodály Zoltán című diafilm részlete

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés