bezár
 

art&design

2021. 12. 17.
Bertók Gábor a pécsi Janus Pannonius Múzeum kinevezett igazgatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szaktárca jóváhagyta a pécsi közgyűlés korábbi döntését, így januártól öt éven át Bertók Gábor vezetheti a pécsi központú, megyei közgyűjteményi feladatokat ellátó Janus Pannonius Múzeumot (JPM) - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata pénteken az MTI-t.

A helyhatóság közleményében emlékeztettek arra, hogy a közgyűjtemény korábbi igazgatójának, Csornay Boldizsárnak a megbízatása idén januárban járt le, utódját több vezetői pályázaton kereste az önkormányzat.

Egy tavaly szeptemberi kiírás eljárástechnikai problémák miatt eredménytelenül zárult, az idén februárban kiírt pályázat eredményét megvétózta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a harmadik pályázat eredményes lezárásáról pedig a novemberi városi közgyűlés döntött, amelyen Bertók Gábort, az intézmény régész-főmuzeológusát, jelenlegi megbízott igazgatóját nevezték ki.

Az önkormányzat pénteki tájékoztatása szerint az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, Fekete Péter a napokban értesítette Pécs polgármesterét arról, hogy egyetért az önkormányzat novemberben meghozott döntésével, így Bertók Gábor januártól az intézmény kinevezett igazgatójaként dolgozik.

Fejléc kép a cikk tetején: Dittrich Éva (archív)

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Háttérinterjú Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával a hazai művészeti képzésről, a pályakezdők lehetőségeiről és arról, hogy mit jelent galeristának lenni
Neked már megvan a heti Praedád?
Koller Margit Négy fal között című DLA mesterművéről
art&design

Gondolatok Kondor Attila kiállításáról a Képezőben

Más művészeti ágakról

Zoltán Gábor: Levegőt venni, Kalligram Kiadó, Budapest, 2022
színház

Égnehéz a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
Egy házasság helyzete (2. évad)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés