bezár
 

art&design

2021. 12. 30.
Online képzőművészeti katalógus érhető el az MNB oldalán
A gyűjtemény a magyar kortárs képzőművészet keresztmetszetét hivatott bemutatni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Online képzőművészeti katalógus érhető el az MNB oldalán Csütörtöktől elérhető az MNB Ingatlan Kft. tulajdonában lévő kortárs gyűjteményről készült online katalógus a Magyar Nemzeti Bank (MNB) oldalán – közölte a pénzintézet az MTI-vel.

A Kortárs gyűjtemény online katalógus a magyar kortárs képzőművészet keresztmetszetét hivatott bemutatni – írják a közleményben.

„A gyűjtemény létrehozásával az MNB egyik határozott célja, hogy a nagyközönség mind jobban megismerhesse a hazai kortárs képzőművészet jeles képviselőinek munkáit” – írják. Ennek első állomása, hogy az MNB leányvállalatának, az MNB Ingatlan Kft. tulajdonában lévő műalkotásokról online katalógus készült. 

Mint a közleményben felidézik, a gyűjteménygyarapításnál neves művészettörténészek tettek és tesznek javaslatokat, bevonva a hazai kortárs művészekkel foglalkozó galériákat is annak érdekében, hogy a jelenkori magyar kultúra műalkotásaiból reprezentatívgyűjtemény maradhasson fenn az utókornak.    

„A kiválasztások során nagy segítségül szolgál a külföldi jegybankok műgyűjtő tevékenysége, hiszen az angol, az osztrák, a belga, a cseh, a német, az észt, a görög, a ciprusi, a finn, az olasz, a luxemburgi, a holland, a spanyol vagy a török jegybank is komoly művészeti értékkel bíró gyűjteményeket mondhat magáénak. Az Európai Központi Bank pedig húsz ország százhetven művészének több száz alkotásából állította össze kollekcióját” – áll a közleményben.

A katalógus ezen a linken érhető el.

A négyzetes kép forrása: A Magyar Nemzeti Bank hivatalos oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Koller Margit Négy fal között című DLA mesterművéről
Neked már megvan a heti Praedád? 07.04-07.17
art&design

Gondolatok Kondor Attila kiállításáról a Képezőben

Más művészeti ágakról

A Prae körkérdése zeneszerzőkhőz: Mezei Szilárd válaszol
Adalékok Harnoncourt Máté-passiójához
Vaktérkép


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés