bezár
 

irodalom

2022. 01. 03.
Viszonylagos öröklét
Nemes Nagy 100
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ezzel a címmel folytatja a tavalyi Pilinszky-Mészöly programsorozatokat a magyar irodalom legnagyobb alakjaira emlékezve Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum, Juhász Anna irodalmár szervezésében – a porondon ezúttal az idén 100 éve született Nemes Nagy Ágnes.

A Nemes Nagy Ágnes100 centenáriumi sorozat felépítése nagyban hasonlítana a 2021-es Pilinszky100 sorozathoz, hisz egy évnyi tapasztalatot gyűjtöttünk össze, mit szeret a közönség, minek van hatása, mivel lehet közel kerülni a befogadókhoz, mit érdekes kiemelni az életműből egy ilyen kerek évfordulón.” – árulta el Juhász Anna, így az érdeklődők ismét irodalmi utazásokra, sétákra, estekre és diákokat megszólító programokra számíthatnak, ezúttal a MOM Kulturális Központtal partnerségben.

Emellett elindul az Irodalmi Karaván rendezvénysorozat, melynek célja megmutatni a magyar nyelv és irodalom egységét, a kortárs szerzőket megismertetni - határok nélkül. Az Irodalmi karaván egy olyan irodalmi road-show, ami több generációt bekapcsolva, a magyar nyelv-és irodalom értékeit őrizve, irodalmi évfordulókra fókuszálva, de kortárs szerzőket is bemutatva, egyrészt Magyarországon belül, illetve az országhatáron túl is „utaztatja” az irodalmat, kiemelten a Kárpát-medencében és Erdélyben. A programokon lehetőség van arra, hogy megmutassák az alkotók: ugyanúgy gondolkodnak értékről, kíváncsiak egymásra - hogy megismerjék, felkutassák, meghallgassák és bemutassák egymást. Az Irodalmi Karaván első utazására 2022. január 25-28. között kerül sor, a magyar kultúra napjához kapcsolódva, Székelyföldre. Az útiterv szerint négy várost érintve: Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Csíkszereda és Székelyudvarhely közönségét megszólítva tematikus, rendhagyó irodalomórák és esti Szalon-estek megrendezésével készülnek a szervezők a kiemelt programokra. Az utazás során kortárs írókkal, dedikálásokkal, beszélgetésekkel és könyvekkel várja a közönséget szintén Juhász Anna.

Az első MOMKult esemény részletei elérhetőek, és a jegyek megvásárolhatóak itt, a továbbiakról pedig folyamatosan válnak elérhetővé az információk a PIM Facebook oldalán.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
Recenzió a Természetellenes vadság című líraantológiáról
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés