bezár
 

film

2009. 07. 26.
Megérett a makk
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megérett a makk Bár világszerte javában tombol már a Harry Potter láz, hazánkban az elmúlt héten még mindig az őskori kalandok sűrűjébe vetették bele magukat a nézők. A Harry Potter és Félvér Herceget egy héttel később mutatták be itthon, mint világszerte – a rajongók nagy bánatára, a 3D-s dinoszauruszok legnagyobb örömére.

43 ezer néző a harmadik héten! 293 millió forintos budapesti bevétel kevesebb, mint egy hónap alatt! A forgalmazó kiválóan időzítette a Jégkorszak 3. bemutatóját. A családcentrikus mamutok és bamba dinoszauruszok abszolút egyeduralkodói az idei nyárnak. Mivel azonban a Harry Potter és Félvér Herceg történetét is az InterCom hozza be kis hazánkba, logikus, hogy több teret (értsd három konkurenciamentes hétvégét) hagytak Motkányéknak a makkvadászatra, s a nézők mozikba csalogatására. Hiszen közelebbi premieridőpont esetében a két film egymástól szívta volna el a nézőket.
 Fel!
Siker ide vagy oda, az igazi rajzfilmimádókat bizonyára nem vigasztalja, hogy holmi tündi-bündi szőrös és pikkelyes állatkák okán a Pixar legújabb, kiválónak ígérkező Fel! című alkotását csak több mint három hónapos csúszással mutatják be hazánkban. Míg a színes luftballonok az USA-ban már 281 millió dollárig repítették a morcos öregúr házát, (a Jégkorszak 3. 160 milliónál tart „csupán”), addig hazánkban közel sem várható, hogy a minőségi különbség így köszönjön vissza majd a nézőszámokban. A tavalyi év legszebb szerelmi sztorijaként aposztrofálható Wall-E intelligensebb meséje dollárra átszámítva csupán 1 milliót hozott hazánkban, míg az igen gyengére sikeredett, de a 3 dimenziós animációs filmekben jól bejáratott sémákra épülő Jégkorszak 3. már most több, mint 2,44 millió dollárnyi forintot gyűjtött össze Magyarországon. Ennek tükrében talán jobb is, hogy a Fel!-nek nem kellett egy esélytelen harcban elvéreznie a hazai mozitermekben.

A múlt hét egyetlen (box office szempontból) komoly premierje a Közellenségek volt, mely ugyan megkaparintotta a második helyet, de ettől függetlenül az első heti 17 900 fős látogatottsága legalább olyan kiábrándító és lapos eredmény, mint maga a film.

 

nyomtat

Szerzők

-- Sági Róbert --


További írások a rovatból

Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés