bezár
 

zene

2022. 01. 17.
Elhunyt Jon Lind, az Earth, Wind & Fire és Madonna dalszerzője
A két éve daganatos betegséggel küzdő Lind szombaton halt meg
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elhunyt Jon Lind, az Earth, Wind & Fire és Madonna dalszerzője Elhunyt 73 évesen, hosszú betegség után Jon Lind, aki számos világsztárnak, köztük Madonnának, Vanessa Williamsnek és az Earth, Wind & Fire együttesnek is írt sikerszámokat.

Ügyvédje, Jeremy Rosen a Variety.com ágazati hírportál szerint elmondta, hogy a két éve daganatos betegséggel küzdő Lind szombaton halt meg.

Lind legismertebb számai között szerepelt a Boogie Wonderland, a Sun Goddess az Earth, a Wind & Fire együttestől, a Save the Best for Last Vanessa Williamstől és a Crazy for You Madonnától. Ezek a számok mind szerepelnek abban a katalógusban, aminek többségi tulajdonosa tavaly a Primary Wave kiadó lett. A Save the Best for Last egyébként 1992-ben az Amerikai Zeneszerzők, Szerzők és Kiadók Társaságának (ASCAP) díjátadóján az év dala lett, és két Grammy-díjra is jelölték.

Lind társszerzőként jegyzett dalait mások mellett olyan sztárok adták elő, mint Cher, az Emotions vagy Rick Astley. A dalszerzés mellett a Hollywood Recordsnak is dolgozott, számos előadót szerződtetett számukra. Közeli munkakapcsolatban állt Miley Cyrusszal, a Jonas Brothersszel, Selena Gomezzel, Demi Lovatóval és Jesse McCartney-val is.

A Brooklynban született Lind folkénekesként kezdte pályafutását a hatvanas évek végén. Miközben klasszikus gitárjátékot tanult a Mannes College of Musicban, megalakította a Fifth Avenue Bandet, amely a Warner Bros.-szal szerződött le, és menedzsere Bob Cavallo lett. A hetvenes években két újabb együttest hozott létre, a Howdy Moon és a White Horse azonban nem aratott átütő sikert.

Cavallo ösztönzésére, aki akkor már az Earth, Wind & Fire menedzsere volt, átnyergelt a dalszerzésre. Így született a banda Sun Goddess című száma, amivel beindult dalszerzői karrierje. 1998-ban Cavallo, a Disney zenei részlegének vezetőjeként leszerződtette Lindet, aki 13 évig dolgozott a vállalat kiadói és szerződtetési tanácsadójaként.

A négyzetes kép forrása: variety.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A GreMi duó Békéscsabán
A Prae korkérdése zeneszerzőkhöz: Nikolaus Gerszewski válaszol
Interjú Takács-Nagy Gáborral mesterekről, kamarazenélés és vezénylés különbségeiről, a hazai zenei világról
Rémisztő másság – a castratók tündöklése és bukása (2.)

Más művészeti ágakról

színház

Erőszakra teremtett tér Erőszakra teremtett tér
Tóték a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
irodalom

Legyen egy biztonsági trambulinja az irodalomnak Legyen egy biztonsági trambulinja az irodalomnak
Fehér Enikő volt a Kötetlenül sorozat 12. vendége májusban
Komáromi Jókai Színház - Szkéné: Don Juan, vagy az apák réme


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés