bezár
 

art&design

2022. 01. 19.
Szélinstallációval bővül „Az emlékezés formái” című kiállítás
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Szélinstallációval bővül „Az emlékezés formái” című kiállítás Koronczi Endre képzőművész „Ha a kanálból kifújja a szél a levest” című alkotásával bővül „Az emlékezés formái” tárlat a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 Galériájában január 21-től.

A különleges kiállítás kortárs művészeti projektjei az emlékezés formái köré épülnek. Az öt érzékünk mindegyike emlékeket idéz fel bennünk, így láthatók ízőrző ételdesign, illat-, média-, fény- és képzőművészeti alkotások is.

A január 21-től látható, új alkotás készítője Koronczi Endre képzőművész, médiaművész, festő, grafikus, az ikOn.hu alapítója. Évtizedek óta dolgozik a széllel, melyen keresztül a láthatatlant és az anyagtalant igyekszik megérteni és megjeleníteni. Filmkockákon, fotókon, rajzokon, beltéri és kültéri installációkon keresztül, a Ploubuter Park imaginált „lelőhelyein”.

Az emlékezés formái kiállításra készült, a kint és a bent világát összekapcsoló, falakon átívelő, Ha a kanálból kifújja a szél a levest című térspecifikus installáció a fóliatestet öltő és mozgásérzékelőkkel életre kelő szelet, mint időérzékelésünk egy lehetséges médiumát ragadja meg. A látogatók az installáció terében saját megfigyeléseik és interakcióik által tapasztalhatják meg önnön jelenlétük időtlenségét. A szélrajzokon és videófelvételeken rögzített időnyomatok az elillanó pillanat örökkévalóságának, az itt és most – akkor és ott érzetének megragadására tesznek kísérletet.

A kiállítás kurátora Kovács Andrea, együttműködő partner a Let it Be! art agency

A négyzetes kép: Koronczi Endre Ha a kanálból kifújja a szél a levest
Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.
Az emlékezés formái
A bővített kiállítás január 21-től március végéig látogatható, a látogatási rend eltér az m21 Galéria szokásos nyitvatartásától. További információk ezen a linken.
Helyszín: m21 Galéria • 7626 Pécs, Felsővámház utca 52.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
A 14. Frankofón Filmnapokról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés