bezár
 

irodalom

2022. 01. 20.
Megjelent az Irodalmi Magazin Mészöly-száma
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megjelent az Irodalmi Magazin Mészöly-száma Az Irodalmi Magazin új száma a száz éve született Mészöly Miklós életművével foglalkozik. A lapszámot többek között archív fotók, a szerző által ihletett festmények és grafikák, hagyatékának képzőművészeti darabjai, valamint szekszárdi kötődésű kortárs alkotások illusztrálják.

A főszerkesztői köszöntőben kiemelik, hogy az Irodalmi Magazin Mészöly-lapszámában az életmű olyan jellegzetességekre is kitérnek mint a szövegek rétegzettsége, valamint a az egymásnak gyakran ellentmondó tendenciák, melyekre a szerzők igyekszenek új irányokkal, megközelítési módokkal reflektálni.

Kondor Péter János, a lap főszerkesztője így fogalmaz: „Mészöly fegyelmezett, szikár prózájának vizsgálata megköveteli, hogy műveihez közelebb hajoljunk, írásait szorosan olvasva elbeszéléselméleti szempontok mentén értelmezzük. A közölt elemzések a tér, az idő, az atmoszféra, valamint az elbeszélés és beszédmód kulcsfogalmainak segítségével mutatják be egyes Mészöly-szövegek szerveződési gyakorlatát, illetve Az atléta halála és a Saulus című regények narrációjának meghatározó erőterét.”  

A lapszám kedvezményesen megrendelhető: https://magyarnaplo.hu/konyvaruhaz/magazin/irodalmi-magazin-meszoly-miklos

Négyzetes kép forrása: Az Irodalmi Magazin Mészöly-számának borítója

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Legyen egy biztonsági trambulinja az irodalomnak Legyen egy biztonsági trambulinja az irodalomnak
Fehér Enikő volt a Kötetlenül sorozat 12. vendége májusban

Más művészeti ágakról

színház

Erőszakra teremtett tér Erőszakra teremtett tér
Tóték a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
gyerek

Meséljük együtt az ünnepeket! Meséljük együtt az ünnepeket!
Bajzáth Mária: Kerek élet fája, Lampion Könyvek, 2022
Az Átrium Színház A trianoni csata című előadásáról
art&design

Szoborbontás félhomályban Szoborbontás félhomályban
Retrospektív írás az „Osztapenko maradhat? – Köztéri politikai szoboráthelyezések Budapesten 1990–1993 között” című kiállításról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés