bezár
 

zene

2022. 01. 20.
Családi koncerttel kezdődik a szombati Strauss-maraton a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Családi koncerttel kezdődik a szombati Strauss-maraton a Müpában Családi koncerttel kezdődik a Richard Straussról szóló egész napos zenei maraton szombaton a budapesti Müpában. A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar hagyományos rendezvényén reggeltől estig a német zeneszerző művei szólalnak meg.    

A 11 koncerten színpadra lép mások mellett Várjon Dénes zongoraművész, Pasztircsák Polina szoprán, Zalai Antal hegedűművész, Farkas Gábor zongoraművész, a Nemzeti Énekkar, Palojtay János zongoraművész, Bereczky Dávid kürtművész és Takács-Nagy Gábor karmester.    

A családi koncerten a Burleske zongorára és zenekarra, valamint a Till Eulenspiegel vidám csínyjei szólalnak meg a MÁV Szimfonikus Zenekar előadásában Farkas Róbert vezényletével.     A továbbiakban többek között az Esz-dúr szonáta hegedűre és zongorára, a Hét dal négyszólamú kórusra, az F-dúr szonáta csellóra és zongorára, a Don Quixote, az 1. (Esz-dúr) kürtverseny és a Don Juan hangzik el.  A záróhangversenyen a Budapesti Fesztiválzenekart és az ausztrál szopránt, Eleanor Lyonst Fischer Iván vezényli.

Négyzetes kép: Müpa

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lully–Molière: A kénytelen házasság
Interjú Tálas Áronnal kezdetekről, művészi inspirációról, zeneszerzésről, a jazz-zenei szcénáról
Háttérinterjú Zsoldos Dáviddal kulturális médiáról, zenei marketingről, testületekről, a magyar zenei élet nemzetközi megítéléséről
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Hartl Bence válaszol

Más művészeti ágakról

Daniel Kwan – Daniel Scheinert: Minden, mindenhol, mindenkor
irodalom

Zsolozsma téri bábszínház Zsolozsma téri bábszínház
Balassa Krisztián: Marionett fenomenál, Kalligram kiadó, Budapest, 2021.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés