bezár
 

film

2022. 04. 01.
Május 12-én jön a magyar mozikba a Hosszú Katinka-dokumentumfilm
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hosszú Katinkáról szóló hivatalos életrajzi dokumentumfilm Katinka címmel 2022. május 12-től lesz látható a magyar mozikban. A film a sportoló portréjának megrajzolása mellett bemutatja a tokiói olimpiára való felkészülést, az olimpiai szereplést, valamint az azt követő időszakot is. A  nézők megismerhetik Katinka gyermekkorát, felnőtté válását, magánéletének és sportkarrierjének meghatározó személyiségeit, állomásait és helyszíneit, megtudhatják, hogyan lett a bajai úszókislányból a világ ünnepelt Iron Ladyje – tájékoztatta a produkció a prae.hu portált.

A Hosszú Katinkáról szóló hivatalos életrajzi dokumentumfilm 2020 eleje óta készül. A forgatás két éve alatt a stáb szárazon és vízen, hullámhegyeken és hullámvölgyeken keresztül követte kamerájával a magyar úszófenomént. A forgatás idején Katinkának és az alkotóknak rendkívüli kihívásokkal kellett megküzdeniük. A koronavírus-járvány, a karantén, a lezárások, az olimpia elhalasztása és rendhagyó megrendezése, mind-mind óriási erőfeszítést követeltek, de az alkotók ezekben az időszakokban is folyamatosan rögzítették Katinka életének minden lényeges eseményét. A dokumentumfilm készítői a háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszó kulisszák előtti és kulisszák mögötti életét is leforgatták. Megpróbáltak fizikailag és lelkileg minél közelebb kerülni Katinkához, hogy minél összetettebben és mélyebben tudják megmutatni a nézőknek mindazt, amit egy kívülálló soha nem láthat.

Katinka című hivatalos életrajzi dokumentumfilm a Szupermodern Stúdió gyártásában készült, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. Producere Lajos Tamás, rendezője Pálinkás Norbert, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, társproducere Bederna László, gyártásvezetője Závotszky Melinda, vezető operatőre Nagy András, operatőre Tóth Zsolt. A dokumentumfilm zeneszerzője Tövisházi Ambrus, vágója Gotthárdi Balázs.

 

 

Képek forrása a Katinka dokumentumfilm Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Prikler Mátyás: Hatalom
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés