bezár
 

irodalom

2022. 05. 03.
Második alkalommal indul útnak az Irodalmi Karaván Erdélybe
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Második alkalommal indul útnak az Irodalmi Karaván Erdélybe Második alkalommal indul útnak az Irodalmi Karaván Erdélybe, melynek során május 11-15. között öt napon keresztül három városban és egy kiemelt könyves rendezvényen mutatkoznak be az írók, alkotó vendégek.

Mint írják, a januárban első alkalommal Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Csíkszereda és Székelyudvarhely városokba látogató utazás második alkalommal érkezik Erdélybe. A szervezők ezúttal Marosvásárhely, Kolozsvár és Csíkszereda, a Csíkszeredai Könyvvásár közönségét megszólítva tematikus, rendhagyó irodalomórák, esti Szalon-estek és könyvvásári programok megrendezésével készülnek a kiemelt programokra.

A közlemény felidézi, hogy a Petőfi Kulturális Ügynökség kiemelt programja, az Irodalmi Karaván az egységes magyar nyelv és kultúra ügyét szolgálja a hagyományos és kortárs magyar irodalom bemutatásával. Az Irodalmi Karaván roadshow a tervek szerint Magyarországon és az országhatáron túl is utaztatja az irodalmat, kiemelten a Kárpát-medencében és Erdélyben.

"Az első Irodalmi Karaván utazás januárban számos lehetőséget adott a találkozásra: író vendégeinkkel teltházas fellépéseken beszélgettünk a könyvek születéséről, az irodalmi elődökről és olyan kiemelt dátumokról, mint Nemes Nagy Ágnes születésének 100., vagy Tamási Áron születésének 125. évfordulója" – fogalmazott Juhász Anna irodalmár.

"Most tavasszal, visszatérve Erdélybe, újabb városokat érintve ezt a megkezdett utat folytatjuk, ezúttal a beszélgetések mellett már egy gyönyörű szabadtéri Tamási-kiállítást is bemutatva a székelyföldi közönségnek" – tette hozzá Juhász Anna.

A meghívott vendégek közt szerepel többek között Háy János író, költő; Nagy Koppány Zsolt Marosvásárhelyen született író, szerkesztő; Vecsei H. Miklós színművész, Dálnoky Csilla színművész; valamint Balla Gergely, a Platon Karataev frontembere és szövegírója.

Az esemény házigazdája Juhász Anna irodalmár, aki Tamási Áron, Pilinszky János, Dsida Jenő és Nemes Nagy Ágnes életművéhez kapcsolódó rendhagyó irodalomórákat tart az érintett városok kiemelt intézményeiben, esténként pedig a Szalon-esteket és a könyvvásári beszélgetéseket moderálja.

Az ötnapos utazásról született beszámolókat egy filmben tekinthetik meg az érdeklődők.

Kép: Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Recenzió a Természetellenes vadság című líraantológiáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés