bezár
 

zene

2022. 05. 14.
Négy tematikus nap és workshopok Budapesti Dalszerző Expón
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy tematikus nap és workshopok Budapesti Dalszerző Expón Négy tematikus nappal, mások mellett Palya Bea, Rácz Gergő, Müller Péter Sziámi és Hien részvételével rendezik meg az idei Dalszerző Expót (DEX) május 23-tól 26-ig a fővárosi Muzikum klubban.

Idén ötödik alkalommal rendezik meg az Artisjus a Dalszerző Expót, ahol a résztvevők angol és magyar nyelvű előadások mellett specifikus workshopok és mesterképzések közül válogathatnak. A programokon külföldi szakemberekkel és hazai szerzőkkel is lehet találkozni. A rendezvénysorozatot 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy kimondottan a dalok szerzőinek kínáljon fejlődési és kapcsolatépítési lehetőséget.

A négynaposra bővült DEX-en hétfőn a zeneszerzésé, kedden a szövegírásé, szerdán a produceri munkáé lesz a főszerep, míg a csütörtöki nap a dalszerzői kollaborációkról és a zeneipari kapcsolatok építéséről fog szólni. A kis létszámú programok résztvevői személyesen is bemutatkozhatnak a hazai és külföldi szerzőknek: lehetőségük lesz az eddig fiókban rejtegetett dalaikról kikérni az élvonalbeli dalszerzők szakmai véleményét.

A rendezvényen ott lesz a Dal 2020 győztes dalának (Mostantól) szerző-előadója, Rácz Gergő, aki akusztikus gitárral a kezében szedi ízekre saját szerzeményeit. Müller Péter Sziámi a dalszövegírás alaphelyzeteit (szövegre zene, zenére szöveg) veszi górcső alá, a Megasztárban 15 évesen ismertté vált Hien az Egyesült Államokból érkezik előadni a művészi profilváltásról és a rebrandingről. Az énekes, dalszerző Brooklynban a Berklee Egyetemen tanult és független művészként futott be karriert.

Szintén jelen lesz a DEX-en a dalszerzés és a stúdiómunka fázisait bemutató műsor, a Dalfutár két producere, Hajós András és Jeli András. Ők arról beszélnek például, hogy műsorkészítőként mekkora hatásuk van a készülő dalokra. Külföldről többek között Pascal Oorts érkezik: a belga producer-dalszerző interaktív workshopján tíz pontban mutatja be, mitől emelkedhet ki egy dal az átlagos szerzemények közül.

A négyzetes kép forrása: Dalszerző Expo facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Gondolatok Simon Márton költő, és iamyank felolvasó koncertje kapcsán
Mayhem-koncert + Mortiis, Exodikon a Barba Negrában, 2022. április 29.
Pátkai Rozina Minka koncertje
Interjú Tálas Áronnal kezdetekről, művészi inspirációról, zeneszerzésről, a jazz-zenei szcénáról

Más művészeti ágakról

Interjú Totth Benedekkel írásról, fordításokról és a magyar irodalom lehetőségeiről külföldön
színház

Erőszakra teremtett tér Erőszakra teremtett tér
Tóték a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában
gyerek

Pagonyfeszt a Dürer kertben Pagonyfeszt a Dürer kertben
Családi program május 22-én


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés