bezár
 

film

2022. 05. 17.
Várja az animációs kisfilmeket a 10. Primanima fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét jelentkezik a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál, amelyet idén már a 10. alkalommal tartanak meg Budaörsön. A szokásos időpontnál előbb, október 5. és 8. között költöznek be az animációs rövidfilmek a Jókai Mór Művelődési Házba, a BABtérbe és a mustra további helyszíneire. A filmvetítések mellett ismét lesznek workshopok, szakmai programok és persze bulik is.  

A fesztivál kerek születésnapi kiadására már elindult a nevezés, és a szervezők most is várják a fiatal animációsok munkáit a már megszokott diák-, diploma- és elsőfilmes szekciókba, valamint a gyerekfilmek, illetve a három éve indult PrimaTeen, vagyis a kamaszoknak szóló filmek versenyébe. Az utóbbi két program esetében feltétel, hogy az animáció készítője ne legyen idősebb 40 évnél. 

A kezdeményezés továbbra is kiemelten a fiatal animációsok platformja marad, de a generációk közötti párbeszéd és tudásátadás erősítéseként egy új kategória, a Primanima Masters is elindul, amelyre már nem vonatkoznak a kategória- és korosztályi szabályok. A Primanima Masters leginkább azokra az alkotóra fókuszál majd, akik a fesztivál korábbi kiadásain mutatkoztak be, és azóta is mesteri filmeket készítenek.

A Primanima Masters rövidfilmeket május 31-ig lehet küldeni, a többi rövidfilmes kategória esetében június 30. az előrehozott határidő. A részletes nevezési szabályzat itt olvasható, nevezni a Filmfreeway oldalán keresztül és a fesztivál honlapján lehet, az utóbbin díjmentesen.

Forrás: Primanima World Festival of First Animations

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Joseph Kosinski: Top Gun: Maverick
Az HBO MAX Latin-Amerika készít filmet a denevéremberről
Interjú Kis Hajnival a hatás kérdéseiről és a pszichológiai érzékenységről, valamint új filmprojektjének terveiről és a filmezésen kívüli ötleteiről

Más művészeti ágakról

Interjú Illés Mártonnal zenei energiákról, a kortárs zene helyzetéről, tanulmányokról
színház

Mary Shelley - Nick Dear Frankensteinje a Budapest Bábszínházban
gyerek

Októbertől a magyar mozikban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés