bezár
 

zene

2022. 06. 29.
Zenei világok találkozása az erdélyi Gernyeszegen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zenei világok találkozása az erdélyi Gernyeszegen Egynapos zenei fesztivál lesz az erdélyi gernyeszegi Teleki Kastélyban, ahova a szervezők a klasszikus zene, a népzene, a jazz és a romantikus helyszínek szerelmeseit várják - közölte kedden a Liszt Intézet sepsiszentgyörgyi központja.

A július 10-i, GernyeFest elnevezésű rendezvényt a Liszt Intézet sespsiszentgyörgyi központja a Fejes Művészeti Akadémiával együtt szervezi. Rendhagyó népművészeti programok, kamaraest, az akadémia mentoráltjainak koncertje és izgalmas, a zenei határokat átlépő produkció várja az érdeklődőket.

A 2020-ban alapított Fejes Művészeti Akadémia Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy a magyarországi, és a határon túli fiatal zenei tehetségek képzését támogassa. Fejes Krisztina, nemzetközileg elismert zongoraművész és zenész barátai, valamint Szebeni Zsuzsanna, a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy vezetője újszerű tehetséggondozó programot vezet, amely segíti a fiatal muzsikusok szakmai fejlődését és pályaorientációját.

A Gernyefesten az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány szervezésében népzenei koncertek, táncház, kézműves foglalkozások lesznek, valamint Jánosi Ágnes vezetésével pártakészítés várja az érdeklődőket. Ezt követően az Akadémia mentorprogramjában részt vevő diákok adnak koncertet: a fiatalok Marosvásárhelyről, Nagyszebenből, Sepsiszentgyörgyről, Kolozsvárról érkeznek.

Kamarakoncerttel folytatódik a fesztivál Fejes Krisztina, Onczay Zoltán, Szabó Gábor és Wenting Kang közreműködésével, majd a Celectro elnevezésű koncert stílusok összefonódását kínálja Bach zenéjétől kezdve az indai Rágán át egészen a kortárs és jazz improvizációig, ötvözve mindezt az elektronikus zenével.

 

Kép forrása: https://www.facebook.com/events/702667547692483/?ref=newsfeed

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Magala Ronnie válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kondor Ádám válaszol
Háttérinterjú Balogh Máté Andrással, a kortársPRos Kft. és az Art is Business Egyesület alapítójával a kulturális és a forprofit szféra egymásra találásáról, igényekről és lehetőségekről
Tool-koncert, 2022.05.24., Papp László Budapest Sportaréna

Más művészeti ágakról

színház

William Shakespeare – Kulcsár Noémi: Ahogy tetszik
irodalom

Urbán Bálint: Obscuro, FISZ, Budapest, 2020
Vaktérkép


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés