bezár
 

film

2022. 07. 09.
Két díjnyertes thriller honi premierje a miskolci Cinefesten lesz
A filmek magyarországi premierje szeptember 9. és 17. között megrendezendő CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két díjnyertes thriller honi premierje a miskolci Cinefesten lesz Két cannes-i díjnyertes thriller, Ali Abbasi Szent pók és Tarik Saleh Fiú a mennyből című filmjének magyarországi premierje is a szeptember 9. és 17. között megrendezendő CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz.    

Mint a miskolci polgármesteri hivatal pénteki közleményében felidézik, az iráni származású Ali Abbasi svéd koprodukcióban készült, Szent pók című alkotásában nyújtott alakításáért Zar Amir Ebrahimi a legjobb színésznő díját nyerte el májusban a cannes-i filmfesztiválon.

A Szent pók megtörtént eseményeket dolgoz fel: a film főhőse egy vallásos családapa, aki a szent iráni város, Meshed bűntől való megtisztítását tűzte ki célul, ezért prostituáltak meggyilkolásába kezd. A sorozatgyilkos Saeed Hanaei 2000-2001-ben 16 nőt gyilkolt meg, mire kézre kerítették. Letartóztatásakor isteni küldetésre hivatkozva védekezett a bíróságon, megosztva az iszlám állam vallásos társadalmát.

Tarik Saleh dán-svéd koprodukcióban készült, Fiú a mennyből című thrillere a legjobb forgatókönyv díját nyerte el Cannes-ban. A svéd rendező Fares Fares főszereplésével készített bűnügyi mozijában a gyújtópont a legnagyobb imám halála, akinek utódlása elkeseredett helyezkedésbe, korrupcióba, bűncselekményekbe torkollik. És miközben a hatóságok sikertelenül igyekeznek a vallásos közegben világi nyomozást folytatni egy gyilkosság miatt, az események középpontjába kerül egy fiatal, aki a hatóságok beépített embereként manipulálja a vallásos közösséget - olvasható az MTI-hez eljuttatott a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Egy házasság helyzete (2. évad)
Joseph Kosinski: Top Gun: Maverick
Tudósítás Lichter Péter Soderbergh-monográfiájának bemutatójáról

Más művészeti ágakról

irodalom

Urbán Bálint: Obscuro, FISZ, Budapest, 2020
art&design

Győri Blanka gondolatai* Joó Irma munkáiról
Transzdiszciplináris Traumatudomány: Trauma Kortárs és Történeti Perspektívákon Keresztül címmel angol nyelvű, nemzetközi nyári egyetem a CEU budapesti kampuszán, 2022 július 11-16.
Háborúról, (politikai) költészetről és személyességről Bozsik Péterrel, Orcsik Rolanddal és Terék Annával


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés