bezár
 

film

2022. 07. 12.
Az Így ért véget a nyár című kisfilm versenyben lesz Locarnóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Így ért véget a nyár című kisfilm versenyben lesz Locarnóban Az Így ért véget a nyár című kisfilm szlovén – magyar – olasz koprodukcióban készült, Matjaž Ivanišin rendezésében, a három producer, Muhi András, Jozko Rutar és Miha Cernec harmadik közös munkájaként. A film bekerült a 75. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába.

A film története nyár végén játszódik. Miközben az égen egy légi bemutató előkészületei zajlanak, egy férfi és egy nő a folyópartra megy, hogy megszemléljék a legendás műrepülő pilóta edzését, de végül nem ez lesz a nap nagy eseménye a számukra.

Az Így ért véget a nyár (Tako se je koncalo / That’s How The Summer Ended) rendezője, Matjaž Ivanišin 1981-ben született Mariborban. Tanulmányait 2000-ben kezdte meg Ljubljanában a Színház-, Rádió-, Film- és Televíziós Akadémián, televízió- és filmrendező szakon. A diploma megszerzése óta szabadúszó filmrendezőként dolgozik. Filmjeit olyan filmfesztiválokon mutatták be, mint a FID Marseille, a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál, a Tribeca Filmfesztivál és a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztivál, valamint meghívták az olyan vezető modern művészeti múzeumok filmes programjaiba, mint például a Pompidou Központ, a MoMA és az ICA London.

A kisfilm a Staragara és a FocusFox koprodukciójában készült.

Forrás: Staragara, FocusFox

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kerékgyártó Yvonne: Együtt kezdtük
Joseph Kosinski: Top Gun: Maverick
Tudósítás Lichter Péter Soderbergh-monográfiájának bemutatójáról
Testközelben – Érzékiség az új német filmekben

Más művészeti ágakról

Transzdiszciplináris Traumatudomány: Trauma Kortárs és Történeti Perspektívákon Keresztül címmel angol nyelvű, nemzetközi nyári egyetem a CEU budapesti kampuszán, 2022 július 11-16.
színház

17. Gyulai Shakespeare Fesztivál
Zoltán Gábor: Levegőt venni, Kalligram Kiadó, Budapest, 2022
Neil Schusterman: Kaszás. Lampion Kiadó, 2022


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés