bezár
 

film

2022. 07. 12.
Az Így ért véget a nyár című kisfilm versenyben lesz Locarnóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Így ért véget a nyár című kisfilm versenyben lesz Locarnóban Az Így ért véget a nyár című kisfilm szlovén – magyar – olasz koprodukcióban készült, Matjaž Ivanišin rendezésében, a három producer, Muhi András, Jozko Rutar és Miha Cernec harmadik közös munkájaként. A film bekerült a 75. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába.

A film története nyár végén játszódik. Miközben az égen egy légi bemutató előkészületei zajlanak, egy férfi és egy nő a folyópartra megy, hogy megszemléljék a legendás műrepülő pilóta edzését, de végül nem ez lesz a nap nagy eseménye a számukra.

Az Így ért véget a nyár (Tako se je koncalo / That’s How The Summer Ended) rendezője, Matjaž Ivanišin 1981-ben született Mariborban. Tanulmányait 2000-ben kezdte meg Ljubljanában a Színház-, Rádió-, Film- és Televíziós Akadémián, televízió- és filmrendező szakon. A diploma megszerzése óta szabadúszó filmrendezőként dolgozik. Filmjeit olyan filmfesztiválokon mutatták be, mint a FID Marseille, a Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál, a Tribeca Filmfesztivál és a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztivál, valamint meghívták az olyan vezető modern művészeti múzeumok filmes programjaiba, mint például a Pompidou Központ, a MoMA és az ICA London.

A kisfilm a Staragara és a FocusFox koprodukciójában készült.

Forrás: Staragara, FocusFox

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés