bezár
 

film

2022. 08. 05.
Közeledik a 9. Vertigo Filmhét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Augusztus 18–24. között a Vertigo Média szervezésében a fővárosi Art+ Cinema moziban idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta három art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt európai filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 21 alkotás szerepel, 2 film az országos premier előtt látható majd és 3 exkluzív vetítés is színesíti a programot.

Budapest mellett vidéken is lesz Vertigo Filmhét: a szegedi Belvárosi Moziban augusztus 25–31. között; a szolnoki TISZApART artmoziban augusztus 25–28. között; a szombathelyi Agora-Savaria Filmszínházban augusztus 18–24. között egyedi programmal és jegyárakkal várják a filmkedvelőket.

A 9. Vertigo Filmhét budapesti helyszínén ezúttal is mindenki találhat számára kedves műfajt és filmet: svéd és norvég kosztümös történelmi film; francia és norvég vígjátékok; francia és dán romantikus drámák; Oscar-díjas film és több fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban.

Az Art+ Cinemában premier előtt lesz látható a filmhéten a Janne Teller kultikus nemzetközi bestselleréből készült dán dráma, a Semmi, valamint az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon az európai mozik zsűrijének Europa Cinemas-díjával jutalmazott izlandi tinédzserdráma, a Csodálatos teremtmények.

18-án, csütörtökön a dokumentumfilmek lesznek fókuszban. Újra látható lesz moziban a Maria Callas életéről szóló dokumentumfilm, A Maria Callas-sztori, valamint két exkluzív magyar alkotást is vetítenek: a magyar képregénykultúráról szóló Volt egyszer egy képregényt, valamint a háromszoros olimpiai bajnok, és immáron világbajnok vívó, Szilágyi Áronról szóló Egy mindenkiért című dokut.

19-én, pénteken az adrenalinfüggőknek kedvez a program: előbb az izlandi Yrsa Sigurdardóttir bestselleréből készült horrorfilm, az Emlékszem rád lesz látható, majd Luc Besson új filmje, Az Arthur-átok című horror; végül a svéd Valaki a túloldalont vetítik majd.

20-ára, szombatra romantikus vígjátékokkal készülnek a szervezők. A Becsúszó szerelem című magyar romkom nyitja majd a napot Ötvös András, Gombó Viola Lotti és Thuróczy Szabolcs főszereplésével. Ezután a Szexfantáziák című pikáns francia komédia kerül sorra. A napot a legújabb gall vígjátéksiker, A hónap dolgozója zárja.

21-én, vasárnap a vígjátékok szerelmeseinek kedvez majd a program. A sort a 30 nap maximum című, francia komédia nyitja, amelyet a norvég fekete komédia, a Mindenki utálja Johant követ. A napot a Családból is megárt a sok 2 – Irány Portugália című új francia családi vígjáték zárja.

22-én, hétfőn a történelmi filmek kedvelőit lepik meg pár filmmel. Ismét látható lesz a legendás sarkkutatóról szóló norvég Amundsen, a svéd kultregényből készült történelmi film, a Kivándorlók és a magyar sikerfilm, az Apró mesék.

23-án, kedden egy Oscar-díjas exkluzív vetítést és két premier előtti előadást tartanak az Art+ Cinemában: műsorra kerül a kétszeres Oscar-díjas Az apa Anthony Hopkins lélegzetelállító alakításával, ismét premier előtt lesz látható látható a Semmi, valamint szintén ismét premier előtt tekinthető meg az idei Berlinale-kedvenc Csodálatos teremtmények.

A 24-i, szerdai zárónap a szerelmeseké: a svéd dramedy, a Főzőtanfolyam (újra)kezdőknek után a Céline Dion életéről szóló Aline – A szerelem hangja és a dán A boldogság íze pereg majd a vásznon.

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 500 forintos, kedvezményes áron kaphatók, a premier előtti vetítésekre a jegyár 1000 forint. A jegyelővétel már tart az Art+ Cinema (1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.) pénztárában és weboldalán.

A 9. Vertigo Filmhét a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

 

Forrás: Vertigo Média

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A legkülönbözőbb természetű titkok a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés