bezár
 

art&design

2022. 08. 03.
Kortárs ékszerek és képzőművészeti alkotások Szentendrén
Az Újműhely Galéria csoportos kiállításán
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kortárs ékszerek és képzőművészeti alkotások Szentendrén A dizájn, az iparművészet, a képzőművészet és az építészet kapcsolódási pontjait helyezi a fókuszba az Újműhely Galéria Majd máskor, majd máshol című kiállítása, amely kortárs ékszereket és képzőművészeti alkotásokat mutat be szeptember 10-ig Szentendrén.

 A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) keddi tájékoztatása szerint a csoportos tárlat az építészet alapfogalmai - a szerkezet, a felület, a lépték, a tömeg, a funkció - mellett az idő és tér dimenziója mentén olyan kérdéseket vet fel többek között, mint az otthon és az elvágyódás, az emberi lépték viszonya az épített környezethez.

A kiállításon látható műalkotások egy köre az építészetben régóta használt emberi léptéket, az antropomorf rendszert állítja a középpontba, és a művészet eszközeivel a társadalom mint szimbolikus építmény kérdéseit is kutatja - olvasható a tájékoztatóban.

Mint írják, ma már a művészékszerek között a hagyományos értelemben vett hordható ékszerek mellett a dizájn, az ipar- és a képzőművészet metszetében létező tárgyak, installációk, videómunkák is megtalálhatók.

A közlemény idézi Roskó Mária ékszertervezőt, a kiállítás kurátorát, aki elmondta, hogy a tárlaton szereplő vizuális naplók az emlékezés eszközei, amelyek személyes világot teremtenek az építészeti makettek vizuális nyelvén. "Az építkezésekhez használt állványok kicsinyített, ékszerbe lényegített másai az egyéni és szociális harmónia és az épített környezet közötti összefüggésre, illetve az egyéni és közösségi igényekre, felelősségre reflektálnak" - tette hozzá.

A kiállításon Asztalos Zsolt, Bajcsi-Nagy Balázs, Csizik Balázs, Görgényi Gizella, Harsány Patrícia, Horányi Kinga, Huber Kinga, Kerékgyártó Szilvia, Kicsiny Martha, Kocsor Eszter Sára, Kreisz Janka, Lenzsér-Mezei Kata, Marosi László, Sági Luca és Szabó Nelli munkái láthatók.

A négyzetes kép forrása:https://alkotomuveszet.hu/kortars-ekszerek-a-szentendrei-fo-teren/ 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Neked már megvan a heti Praedád?
Koller Margit Négy fal között című DLA mesterművéről
art&design

A FÉSZEK Művészklub és a textil kapcsolata az 1970-es és ’80-as években

Más művészeti ágakról

Transzdiszciplináris Traumatudomány: Trauma Kortárs és Történeti Perspektívákon Keresztül címmel angol nyelvű, nemzetközi nyári egyetem a CEU budapesti kampuszán, 2022 július 11-16.
színház

17. Gyulai Shakespeare Fesztivál
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Háttérinterjú Deák Erikával, a Deák Erika Galéria alapítójával a hazai művészeti képzésről, a pályakezdők lehetőségeiről és arról, hogy mit jelent galeristának lenni
Egy házasság helyzete (2. évad)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés