bezár
 

film

2009. 08. 10.
Heath Ledger első főszerepe halála után
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A színész tavaly januári tragikus halála miatt majdnem félbemaradt a The Imaginarium of Doctor Parnassus című Terry Gilliam-film forgatása. Aztán átírták a forgatókönyvet, találtak három másik zseniálisan tehetséges színészt, és befejezték az opuszt.
A félig felvett film majdnem csak terv maradt (akárcsak majdnem Terry Gilliam Don Quijote-filmje) Heath Ledger váratlan halála miatt. Aztán egy zseniális ötlettel átírták a forgatókönyvet, és három sztárt is benyomtak az utazásai közben fizikai átalakulásokon áteső Tony karakterébe. Így végül Johnny Depp, Jude Law és Colin Farrel is eljátsza Heath Ledgert, akarom írni: Tonyt. 

Érdekes belegondolni, hogy mindaz, amit látunk, egy casting, és e négy színésznek kell próbafelvételt készítenie a figura bőrébe bújva - ez talán még színésztanoncoknak is kötelező anyag lesz hamarosan...

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/BveCNZyIo0s&hl=en&fs=1&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/BveCNZyIo0s&hl=en&fs=1&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

ps.: S hogy ne maradjon nyílt kérdés sem (ha már a címben bedobtuk): megérzésem szerint Heath Ledger következő jelentős szerepe a következő Batman moziban lesz - ahogy az első előzetesek is sugallhatják.
 
nyomtat

Szerzők

-- Pál Dániel Levente --


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés