bezár
 

zene

2022. 08. 16.
Jövőre egyhetes fesztivált rendeznek Zalacsányban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jövőre egyhetes fesztivált rendeznek Zalacsányban A néhány éve kialakított örvényeshegyi koncerthelyszínen jövőre már kéthétvégés Örvényesvölgy Fesztivált rendeznek Zalacsányban, ahol az eddigieknél is több, Magyarországon máshol nem szereplő sztárt látnak vendégül.

Badacsonyi Tamás, a helyszínül szolgáló Pálos Resort tulajdonosa közölte: az elmúlt hétvégén a londoni Kevin Davy White - az Egyesült Királyságban idén az év énekese és dalszövegírója - itt adott először koncertet Magyarországon. A szaksajtóban Jimmy Hendrixhez hasonlított énekes soul, blues és populárisabb zenei világú dalaival a néhány éve ugyancsak ebben a völgyben fellépő Al Di Meolához hasonló hangulatú akusztikus koncertet adott mintegy félezres közönség előtt. Ez az esemény egyben az új fesztivál bejelentésére is szolgált.

Jövőre június 9. és 17. között rendezik meg az Örvényesvölgy Fesztivált, a 2023-as Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program részeként. Zalacsányba "három kontinensről öt nemzetközi fellépő érkezik, a dzsessz, az elektro-swing és a popzene legnagyobbjai", olyan exkluzív előadók, akik nem szerepelnek más magyarországi fesztiválon - jelezte Badacsonyi Tamás. A bővülő rendezvény helyszínén megmarad az intim, meghitt atmoszféra, amelyet a lenyűgöző környezet, valamint a limitált nézőszám is biztosít. Az eddigi két színpad mellé ugyanakkor egy harmadikat is építenek. A szervező közölte: a 2023-ban induló fesztivál programját szeptember végén ismertetik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Vajszlón, nyitott füllel és szemmel
Hódítás az operában
Interjú Szabó Dániellel külföldi érvényesülésről, versenyzésről, a siker lehetséges jelentéseiről

Más művészeti ágakról

„A paradicsomot akkor ismerjük fel, amikor elveszítjük, a fészket akkor, ha kiesünk belőle.”
Csoma Sándor: Magasságok és mélységek
Elmesélhető múltról és megélhető jelenről Gabriela Adameşteanuval és Esther Kinskyvel a Dunafeszten


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés