bezár
 

irodalom

2022. 09. 12.
Kortárs Kínai könyvklub a Magvető Kávézóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2022. szeptember 15-én neves meghívott vendégekkel, az irodalomkedvelők körében méltán népszerű helyszínen, a Magvető Caféban kerül megrendezésre az első Kortárs Kínai Könyvklub. A rendezvénysorozat célja, hogy közelebb hozza a kortárs kínai írókat és műveiket a magyar olvasókhoz, valamit szakmai és kötetlen beszélgetésekhez biztosítson teret a témában.  

A könyvklub elindítója, szervezője és háziasszonya a számos hazai és kínai műfordítói díjjal kitüntetett sinológus-műfordító, Zombory Klára, aki közel két évtizede foglalkozik kortárs kínai művek fordításával és magyarországi népszerűsítésével, nevéhez fűződik többek között Yu Hua (Jü Hua), a Nobel-díjas Mo Yan (Mo Jen), Su Tong (Szu Tung) műveinek a fordítása, valamint a „Kortárs Kínai Írók Adatbázisa” elnevezésű honlap megalapítása.

Az első könyvklubot, amelynek Kína egyik legismertebb és legelismertebb szerzője, Yu Hua (népszerű magyar átírással: Jü Hua) lesz a témája, olyan neves beszélgetőtársak tisztelik meg a jelenlétükkel, mint Kalmár Éva, sinológus-műfordító, a Magyar Műfordítók Egyesületének tiszteletbeli tagja, és tizenöt éven át az Európa Könyvkiadó keleti témájú könyveinek a szerkesztője, valamint M. Nagy Miklós, József Attila-díjas műfordító, író, a Helikon Kiadó igazgatója, a többi között Yu Hua két híres regényének („Élni” és „A hetedik nap”) a szerkesztője és kiadója.     

A rendezvénysorozat a Kínai Írószövetség és a Budapesti Kínai Kulturális Központ támogatásával valósul meg.  

A Facebook-eseményen bővebben is tájékozódhatnak, kérdéseikkel pedig fordulhatnak Zombory Klárához a kinaiirodalom@gmail.com e-mail címen.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Abdallah Abdel-Ati Al-Naggar Balassi Bálint-emlékkard irodalmi díjához


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés