bezár
 

zene

2022. 10. 12.
Binder Károly-Borbély Mihály duó az Opus Jazz Clubban
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Az október 22-i koncerten a közönség a két zenész legújabb felvételeiből hallhat műveket, jó adag improvizációval kísérve – olvasható a bmc.hu-n.

A Borbély-Binder duó zenei stílusa majdhogynem besorolhatatlan: a jazztől kezdve a népzenén, a klasszikuson át a kortársig szinte bármilyen jelzővel illethetnénk. Glaser Péter szavaival élve talán a kortárs improvizáció közelíti meg leginkább az ő egyedi műfajukat. A két kiváló zenész – akik magukat "jazz-állampolgár"-ként aposztrofálják – játékában a rögtönzés kifinomult technikai tudással vegyül. A páros újszerűen nyúl a hangszínek és a dinamika változatos árnyalataihoz is, fantáziájukra és intuíciójukra hagyatkozva magabiztosan egyensúlyoznak szabadság és kötöttség között. Bátran használnak szokatlan ritmusokat, gyakran merítve távoli vidékek egzotikus dallamaiból is. Érzelmekben és zenei felfedezésekben gazdag utazásra invitálják a zenekedvelő közönséget, akiknek az előadást hallgatva garantáltan katartikus élményben lehet részük.

A koncert október 22-én 20 órától az Opus Jazz Clubban lesz hallható.

Négyzetes kép a leadben: bmc.hu
Fejléc kép: bmc.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés