bezár
 

art&design

2022. 10. 12.
Vaszary János az MNG Múzeum+ programjának középpontjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vaszary János az MNG Múzeum+ programjának középpontjában Divat- és művészettörténeti séta, divatbemutató, koncert, előadások, workshop és tárlatvezetések várják az érdeklődőket szerdán a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Múzeum+ estjén, melynek középpontjában ezúttal a Vaszary - Az ismeretlen ismerős című időszaki kiállítás áll majd.

A tárlaton a 20. első felének egyik legnépszerűbb festője, Vaszary János nemrég előkerült, eddig soha be nem mutatott képeit is láthatja a közönség. Gergely Mariann kurátor előadáson mutatja be a tárlatot, a kiállítótérben pedig pop-up vezetéseket tartanak fél óránként, amelynek során egy-egy műtárgyra fókuszálva ismerhető meg a festő sokoldalú művészete - tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Galéria.

Az est további tárlatvezetései az öltözködés és a divat köré szerveződnek: szó lesz a középkori és a századfordulós divatról, míg Szatmári Judit Anna divattörténész a 20. századról, Bán Blanka művészettörténésszel közös tárlatvezetésén pedig a 19. századról fog mesélni.

Az este egyik kiemelt programja a 19 órakor kezdődő METU Diploma Show, ahol a Budapesti Metropolitan Egyetem frissen végzett tehetségeinek legújabb kollekcióival találkozhat a közönség egy divatbemutató keretében.

A Múzeum+ est vendége a móri borvidék meghatározó borászata, a Geszler Családi Pincészet, amely Irsai Olivér borából a Vaszary-kiállítás tiszteletére limitált darabszámú palackot dedikált. A pincészet képviselőjével, Fischer Brigittával Kocsis-M. Brigitta, a Borportré újságírója beszélget a borkészítés rejtelmeiről és szépségeiről.

A kép forrása: Érdeklődő a Vaszary - Az ismeretlen ismerős című kiállítás sajtóbemutatóján a Magyar Nemzeti Galériában 2022. szeptember 13-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Neked már megvan az *ünnepi* Praedád?
art&design

Gondolatok a Geometric Environments című kiállításról
art&design

Interjú Szalai Dániel képzőművésszel és fotográfussal az edukáció nyújtotta infrastruktúráról és kísérletezési lehetőségekről, kritikai alapállásról és a média fontosságáról
DH_BUDAPEST konferencia – 2022. 11. 23-25.

Más művészeti ágakról

Park Chan-wook: A titokzatos nő
Megjelent a Csaknekedkislány új albuma
Szabó Márton István: Betonszféra, Scolar kiadó, Budapest, 2022.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés