bezár
 

art&design

2022. 10. 14.
Mintegy 400 alkotás a 20. Aranyrajzszög Kiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mintegy 400 alkotás a 20. Aranyrajzszög Kiállításon A magyar alkalmazott grafika legjobbjainak elmúlt éves alkotásaiból mintegy 400 művet, valamint interaktív jubileumi installációt mutat be a 20. Aranyrajzszög Kiállítás, amely pénteken nyílik Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.

A magyar alkalmazott grafika legjobbjainak elmúlt éves alkotásaiból álló tárlaton a 20 éves évforduló előtt tisztelgő, interaktív "kocka" installáció is látható lesz - tájékoztatta az Arany Rajzszög Társaság az MTI-t pénteken.

A projekt keretkoncepcióját Simon Attila, az A-R-T alapítója, a Brand Bar kreatív igazgatója és Lőrincz Attila, a Stég Grafikai Műhely vezetője alkotta meg, a konstrukció kidolgozója Horváth Attila, a Megaprint vezetője volt.

Mintegy hetven alkotót és alkotóközösséget, stúdiót kértek fel egy-egy kocka grafikai felületének megalkotására - idézi a tájékoztató Simon Attilát, aki elmondta, hogy ez a 36 kocka a helyszínen egy objektummá áll majd össze, így - az elmúlt húsz évet ünnepelve - kiadják a 20. Arany Rajzszög Díj és Kiállítás 2022 feliratot. A kockák helyzetének módosításával, elforgatásával számtalan értelmes, olvasható nézet is kialakítható - tette hozzá.

Lőrincz Attila a kiállítássorozat főszervezője szerint az akció hűen tükrözi az Arany Rajzszög Társaság szemléletét. Ebben a projektben egy közös célért dolgozott a szakma valamennyi generációja: a legfiatalabb alkotók huszonévesek, a legidősebbek nyolcvan közelében járnak - mondta. 

"Mi figyelünk a pályakezdőkre, de azokra is, akik mögött már egy komoly szakmai életút áll, és persze a középgenerációkra is, akik a vállukon viszik a szakmát" -  emelte ki Lőrincz Attila.

Kép forrása: aranyrajzszog.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Interjú Szalai Dániel képzőművésszel és fotográfussal az edukáció nyújtotta infrastruktúráról és kísérletezési lehetőségekről, kritikai alapállásról és a média fontosságáról
DH_BUDAPEST konferencia – 2022. 11. 23-25.
art&design

Tudósítás Pierre Vasarely könyvbemutatójáról a PesText-en
art&design

Kis Présház, 2022. szeptember 18., 20 óra

Más művészeti ágakról

Dioráma magyarokkal a Trafóban
Fehér Balázs Benő rendezése a Stúdió K-ban
Interjú Szabó Tibor Benjáminnal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés