bezár
 

színház

2022. 10. 21.
Ritkán feltett kérdések
Magyar színházi alkotók Németországban - szimpózium
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Goethe Intézet és a Színházi Dramaturgok Céhe közös szimpóziumot szervez november 4-én és 5-én, hogy megszólaltassa azokat a magyar színházi alkotókat, rendezőket, dramaturgokat és tervezőket, akik évek óta rendszeresen, akár életvitelszerűen dolgoznak németországi színházakban.

A szimpózium keretében annak szeretnének utánajárni, hogy a két színházi kultúra különbsége ellenére mi az átjárhatóság nyitja, mit ad egyik a másiknak, illetve mi a kapcsolódás praktikus módja: mik azok a tapasztalatok, mi az a tudás, amiket ezek az alkotók meg tudnak osztani fiatalabb kollégáikkal? Milyen - a saját kortársaik és a fiatalabb kollégák számára hasznos, fontos - válaszokat tudnak adni a mindannyiunkban megfogalmazódó kérdésekre a különböző munkamódszerek, a társulati létezés fajtái, a közönség és a kritika visszajelzése kapcsán? Érdemes-e külön magyar és német kultúrában gondolkodni - hiszen érezhetően mások a színházi trendek - vagy inkább a közös európai kultúra keretrendszerében szemléljük magunkat?

Szkéné színház

Céljuk, hogy a megszólaló alkotók történetei inspirálóan hassanak a fiatal nemzedékre, így őket nem csak a moderátor, de a résztvevők is kérdezhetik, és a kérdéseken túl is elmondhatják meglátásaikat.

A szimpózium résztvevői - személyesen vagy online, élő bejelentkezéssel
Bagossy László
Bodó Viktor
Veress Anna
Mundruczó Kornél
Wéber Kata
Dömötör András
Gáspár Ildikó
Polgár Csaba
Izsák Lili
Nagy Fruzsina
Ágh Márton
Bányai Tamás
Moderátorok
Bíró Bence / Kricsfalusi Betarix / Orbán Eszter
Időpont: 2022. november 4. és 5.
Helyszín: Goethe Intézet, 1092 Budapest, Ráday u. 58.
Kép forrása: az esemény Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bíró Bence drámájának ősbemutatója a Centrál Színházban
színház

Inkognitó a Pesti Színházban
színház

Operabeavató: A Bánk bán-sorozat I.

Más művészeti ágakról

The Trousers: Animal Gun lemezbemutató, A38, 2022.11.12.
Foci, vers, próza, gyerekirodalom


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés