bezár
 

színház

2022. 11. 03.
Pénteken kezdődik az első Ráday Utcai Színházi Találkozó Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Péntektől vasárnapig először rendezik meg Budapest 9. kerületében a Ráday Utcai Színházi Találkozót (RUSZT), amelyen az utca színházainak előadásai mellett képzőművészeti, irodalmi, zenei eseményekkel, workshopokkal, művészeti foglalkozásokkal várják a látogatókat.

A 2019-ben indult Startfeszt nevű rendezvény szervezői az idén az Itt és Most Társulat szomszédságában működő alkotóhelyeket is bevonták a programsorozatba. A fesztivál 2022-ben új névvel és koncepcióval tér vissza - áll a szervezők MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Mint írják, az Itt és Most Társulat és partnerei - a MásSzínház, a Kettőspont, a Stúdió K, a Pinceszínház, a VerShaker, a Ráday SOHO - olyan fesztivál létrehozását tűzték ki célul, amely magas művészeti színvonalon mutatja be a fővárosi független színházi szakmát, a Ráday utcában játszó társulatokat, és vendégjátékoknak is helyet adva párbeszédre késztető színházi találkozóként inspirálja a résztvevőket.

Borbás Gergő, az Itt és Most Társulat művészeti vezetője, az esemény főszervezője szerint a Ráday utca különlegessége, hogy az utcában és környékén több olyan független színház is működik, amely saját játszóhellyel rendelkezik.

Mint a közleményben kiemeli, a fesztivál már meglévő közösségük-közönségük erősítését, bővítését is jelenti, valamint a közös gondolkodás és erőforrás-megosztás tekintetében mintául szolgálhat más, egymás közelségében élő szervezetek, alkotók és civilek számára is.

Az együttgondolkodás egy beszélgetéssel indul, amelyre az együttműködő színházak munkatársait várják a szervezők. A megnyitót követően A független az szabad? című beszélgetéssel kezdődik a fesztivál.

November 4. és 6. között hat helyszínen öt színház több mint 30 programja valósul meg. A három nap során a fizetős színházi előadások mellett különböző, regisztrációhoz kötött ingyenes programokon is részt vehet a közönség.

A hétvége programja a https://ittesmosttarsulat.hu/ruszt/ linken érhető el.

Fotó: Ráday Utcai Színházi Találkozó - RUSZT (Facebook)

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Hét komédia című Plautus-kötet bemutatója
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá

Más művészeti ágakról

A 14. Frankofón Filmnapokról
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés